StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska točno od podne ‘bira‘ suparnika, jedno je jasno, čeka nas susjed, u ogledu Srbije i Crne Gore izgubio onaj koji je poveo 5:0

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2023. - 07:57

Naši u podne po hrvatskom vremenu igraju zadnju utakmice u skupini ‘C’ protiv domaćina, Japana. Mađarska je osvojila skupinu i plasirala se izravno u četvrtfinale, a ogled Japan – Hrvatska odlučuje tko će biti drugi, a tko treći u njoj. Argentina je očekivano zadnja, četvrta u skupini, i čeka je u nastavku razigravanje za plasman od 13. do 16. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. 

Skupina ‘C’ se ‘križa’ u osmini finala sa skupinom ‘D’ u kojoj je Španjolska prva, a u kojoj je u utakmici odluke tko će biti drugi, a tko treći Srbija na peterce dobila Crnu Goru. Dakle, ukoliko naši pobijede Japan čeka ih Crna Gora, a u slučaju poraza Srbija.

Srbija je protv Crne Gore gubila s 5:0, zatim 8:4 i 10:7, povela prvi put minutu i 18 sekundi prije kraja s 13:12 pogotkom Marka Radulovića, na kraju je Aleksa Ukropina prekrasnim pogotkom, kad je ostalo još 19 sekundi, izjednačio na 13:13, te su odlučivali peterci (4:2, nisu uspjeli Đuro Radović, koji je zatresao okvir gola, te Dušan Matković, koji je tukao po sredini gola i pogodio Branislava Mitrovića u glavu, te je Srbija, koja je bila bez greške, pogodila sva četiri peterca, upisala pobjedu 17:15, peta serija se nije trebala izvoditi).

Prvo ime Srbije bio je Nikola Jakšić, izbornik Uroš Stevanović je na vrata poslao Vladimira Mišovića, mladog vratara Crvene zvezde, koji je nanizao nekoliko velikih obrana, te uvelike doprinio preokretu. Oduševio je u napadu Đorđe Vučinić s pet pogodaka, dva više od Jakšića... Crnoj Gori nije pomoglo ni 15 obrana Đura Tešanovića. Matković je bio prvi strijelac Crne Gore s tri pogotka. 

Protiv koga će naši igrati u osmini finala?

04. svibanj 2024 00:45