StoryEditorOCM
VaterpoloUSPJEH HRVATSKIH VATERPOLISTICA U KVALIFIKACIJAMA ZA EUROPSKO PRVENSTVO

HRVATSKA OPET BOLJA OD ČEŠKE Kapetanica Juga izborila plasman na Euro, Martina Nadilo: 'Ima prostora za napredak!'

4. ožujka 2018. - 01:17

Hrvatske vaterpolistice su izborile plasman na Europsko prvenstvo, koje će se ovo ljeto igrati u Barceloni. Nakon što su s 9:6 dobile Češku u Češkoj, u uzvratnoj utakmici u Splitu su još jednom bile bolje, ovaj put sa 14:9.

- Najvažnije smo ostvarili – istaknut će Dubrovkinja Martina Nadilo, kapetanica Ženskog vaterpolsko kluba Jug. 

- Ima još prostora za napredak. Imat ćemo četiri mjeseca da se što bolje pripremimo za Europsko prvenstvo. Pomak se vidi od kad je reprezentaciju preuzeo Dragan Matutinović - dodala je Nadilo.

- Sretan sam zbog djevojaka. Kada su one sretne onda sam i ja zadovoljan, a one su odigrale zaista odličnu utakmicu. A sada planovi za dalje, prvo da se dobro odmorimo i spremimo za Europsko prvenstvo pa onda tamo pomrsimo račune nekima velikima koji misle da su nedodirljivi – riječi su Matutinovića.

Nadilo je i prije tri godine također nastupala u kvalifikacijama te bila uspješna – izborila plasman na EP, ali na njemu na kraju nije nastupila.

- Europsko prvenstvo u Beogradu se 2016. igralo u siječnju jer je te godine ljeto bilo rezervirano za Olimpijske igre u Riju. Nažalost, zbog obveza na poslu nisam mogla toliko izostati jer, nemojte zaboraviti, treba odraditi i pripreme. Valjda ću ovaj put moći te na kraju nastupiti na EP-u. Vidjet ćemo – rekla je kapetanica Juga, koja je godinama jedan od najboljih strijelaca Prve hrvatske lige. Prije tri godine, 2015., bila je sa 43 pogotka najbolji strijelac prvenstva.

Inače, Hrvatska će u Barceloni ovog ljeta treći put imati predstavnika u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Prvi put se to dogodilo u Zagrebu 2010. kad smo bili domaćini, a drugi put prije dvije godine kada je EP održano u Beogradu.

28. travanj 2024 01:41