StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/TRIGLAV REGIONALNA LIGA

GRUŽ SLAVI 58. TROFEJ 'Što bi mi sad trebali smanjiti svoje ambicije kako bi nam drugi bili bliži?'

2. travnja 2017. - 13:02

Kakva dominacija. Jugaši su 'uništili' Final four Triglav Regionalne lige u svom Gružu. Partizana u polufinalu dobili sa 18:4, a u finalu Jadran Carine Herceg Novi s 15:3. U dvije utakmice, kad nije smjelo biti greške – greške nije bilo. Uistinu se teško sjetiti kada je netko na jednom završnom turniru 'ubio' suparnike, kad se zbroji, 33:7!

Broji Gruž: 'Jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam!'.

- Da, ovo je sedmi trofej u nizu, ali idemo dalje. Ne mislimo stati. Nismo promislili stati ni u polufinalu te finalu. Igrali smo odlično od prve do zadnje minute. Odlično smo se pripremili za Final four. Najvažnije je bilo biti pravi na ovom završnom turniru kada se odlučuje o trofeju. I mi smo tu bili pravi. Tu smo trebali biti sto posto, i bili smo. Ovakvi trebamo biti i u Budimpešti na završnom turniru europske Lige prvaka. Međutim, prvo idemo zauzeti drugo mjesto u skupini Eurolige. To je sad cilj. Potom idemo obraniti naslov državnog prvaka. Potom ćemo razmišljati samo o Budimpešti i Final Six-u Eurolige – istaknuo je Felipe Perrone, vaterpolski Messi, Jugova 'desetka'.

Vjekoslav Kobešćak je primao čestitke. Jug CO je već sad i 2017. godinu učinio trofejnom godinom. Prvi trofej ove godine je osvojen. I on je super zadovoljan kako je njegova momčad izgledala na Final fouru Triglav regionalne lige.

- Protiv nas je bilo puno igrača koji će već iduće sezone obilježiti europski i svjetski vaterpolo. Što se nas tiče, da, postigli smo vrhunac forme u ovoj sezoni. Funkcionirali smo fantastično, pogotovo u obrani s kojom smo se mučili protekla tri mjeseca. Plivački smo isto tako bili dobri – isticao je Kobešćak te se našao u zagrljaju s predsjednikom kluba Lukšom Jakobušićem. Čestitali su jedan drugome na novom uspjehu.

- San se nastavlja…  Mi u ovoj priči o Regionalnoj ligi stršimo. Možda će nekome to izgledati loše, ali, što bi mi sad trebali smanjiti svoje ambicije kako bi nam drugi bili bliži!? S druge strane želimo nešto napraviti u Europi, a kad je tako, onda mi u tom slabijem sastavu ne bi to mogli. Baš smo klapa, baš smo dobri… Što radimo i što ćemo napraviti, to ne govorimo. Radimo te promišljamo dugoročno. Baš smo klub, od A do Ž, a to se može vidjeti ne samo po rezultatu, već po svemu i u odnosu na sve. Pogledajte kako se ponašaju ovi mladići, kako igraju, baš smo klub. Može biti trofeja i ne mora, ali smo klub i to je ono zbog čega smo svi zadovoljni. Nadam se kako ćemo ovaj naš trofejni niz nastaviti. Kad govorimo da stršimo, to nije jer su drugi slabiji, već smo se mi stavili. Znate kad ću biti zadovoljan? Kad obranimo naslov prvaka Europe. Ako u tome ne uspijemo, koliko god to nekome zvuči čudno, neću biti zadovoljan. Samo najbolji se pamte. Nema sredine. Kad kažem da ne bih bio zadovoljan to je iz razloga jer mi imamo potencijal biti najbolji. Naravno, tu je PRO Recco, tu je i Szolnoki, ali mi imamo u odnosu na njih jednu strašnu motivaciju – 'pjevao' je nakon finala Jakobušić.

Jug CO je od kraja 2015. godine, točnije, od početka sezone 2015./16. osvojio sve što se osvojiti moglo. I ide dalje. Ne misli stati!

27. travanj 2024 21:32