StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 10. KOLO: JUG CO - WASPO HANNOVER (19 SATI)

GRUŽ OPREZAN JER GOST NEMA IMPERATIV, I KAO TAKAV JE OPASAN Giorgetti ima čak 24 klupska trofeja, a Jokić sedam medalja s najvećih natjecanja

15. ožujka 2019. - 15:07
Od mlađih su u sastavu Filip Kržić i Marko Žuvela. Igramo večeras u sastavu u kojem smo igrali i u prethodnom kolu - istaknuo je Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Prevedeno, večeras će od 19 sati protiv WASPO Hannovera u Gružu u utakmici 10. kola skupine 'B' europske Lige prvaka u Jugovim kapicama biti Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Luka Lozina, Daniil Merkulov, Filip Kržić, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Alex Papanastasiou i Antonio Vukojević

Jugaši su vodeći sastav skupine. Jedini bez poraza, a dobili su osam od devet utakmica, osvojili 25 od mogućiih 27 bodova. Jedna od tih osam pobjeda je i ostvarena u prvom dijelu protiv WASPO Hannovera u njegovom domu rezultatom 14:7. Pamti se ta utakmica po seriji Jugaša od 10:0, koja je uslijedila nakon što je prvi pogodak na utakmici postigao 31-godišnji Alex Giorgetti, trofejni talijanski reprezentativac, koji je u WASPO Hannover stigao prošlo ljeto. 

Giorgetti je svjetski prvak iz Šangaja 2011., zatim srebrni s Olimpijskih igara u Londonu, a s PRO Reccom je osvojio 24 trofeja od čega su četiri naslovi klupskog prvaka Europe. I nije on jedini, koji se može pohvaliti s trofejima u redovima večerašnjeg gosta.

Tu su i trojica crnogorskih igrača. Predrag Jokić, 36-godišnji Kotoranin, vlasnik je olimpijskog srebra, zatim zlata, srebra i bronce sa svjetskih prvenstava, te zlata i dva srebra s europskih prvenstava. U WASPO Hannoveru je od ljeta 2014. godine. I on je u karijeri nosio kapicu PRO Recca, prije toga hercegnovskog Jadrana. Igrao je i za PartizanAleksandar Radović ima dva srebra s europskih prvenstava, prvak Europe s Partizanom i osvajač europskog Superkupa, s Posillipom pobjednik Eurokupa, dok je Darko Brguljan s Primorcem iz Kotora osvajao naslov prvaka Europe i europski Superkup, a s Crnom Gorom srebro na svjetskom i srebro na europskom prvenstvu...

Znaju sve to u Gružu. Na konferenciji za novinare su istaknuli: 'Dolazi nam protivnik koji ima individualnu kvalitetu. Njihovi rezultati variraju, ali svaki put nam je protiv njih bila zahtjevna utakmica. Oni nemaju imperativ jer su domaćini i kao takvi sigurni u nastup na Final 8, te opasni'.

Iznenadili su Olympiacos kod kuće (9:9), uzeli bod i na dva gostovanja, u Zagrebu (Mladost 11:11) i u Szolnoku (Szolnoki 10:10). Pobijedili su s 11:7 Spandau 04 u svom domu gdje su dobro namučili BPM Sport Management (poraz 10:11 nakon vodstva 4:1, 6:2, 7:3 i 8:5)...

Ogled između Jug CO i WASPO Hannovera u Gružu sudit će Vittorio Frauenfelder iz Italije i David Gomez iz Španjolske.
Skupina 'B'
Poredak: 1. Jug CO 25 bodova, 2. BPM Sport Management 19 bodova, 3. Olympiacos 15 bodova, 4. Szolnoki 15 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split 6 bodova, 8. WASPO Hannover 6 bodova.

Raspored 10. kola, petak, 15. ožujka, Dubrovnik: Jug CO - WASPO Hannover, subota, 16. ožujka, Pirej: Olympiacos - Szolnoki, Split: Jadran - Spandau 04, Busto Arsizo: BPM Sport Management - HAVK Mladost. 

27. travanj 2024 07:25