StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 19 GODINA Čulina pogodio protiv Slovenije!

26. kolovoza 2018. - 14:31

Kristijan Čulina, jedini Jugaš u sastavu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina, koje se igra u Bjelorusiji, u Minsku, postigao je jedan pogodak u 14:4 pobjedi protiv Slovenije u 1. kolu natjecanja u skupini 'A'.

Zanimljivo, Čulina je prije neki dan igrao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Mađarskoj gdje je Hrvatska zauzela šesto mjesto, a nakon toga je dobio poziv izbornika reprezentacije do 19 godina  Joško Kreković za nastup na EP-u. Čulina, koji će 12. listopada ove godine proslaviti 18. rođendan, igrao je već za prvu momčad Jug CO. Pamte se njegova tri pogotka u porazu od CNA Barcelonete u utakmici za treće mjesto na ovogodišnjem Final 8 europske Lige prvaka u Genovi. 

U drugoj utakmici skupine 'A' Španjolska je s 13:1 bila bolja od Turske. Hrvatska i Španjolska su suparnici u 2. kolu u ponedjeljak, 27. kolovoza, od 19.40 sati, dok s Turskom Hrvatska igra u utorak, 28. kolovoza, s početkom u 13 sati. Pobjednik skupine će izravno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani iz svake skupine igraju osminu finala. Hrvatska ako bude druga u osmini finala će igrati s trećim iz skupine 'C' u kojoj su Mađarska, Italija, Francuska i Gruzija. Potencijalni suparnici u četvrtfinalu su Rusija i Srbija.

Ukupno je 16 reprezentacija na EP-u, koje završava u nedjelju, 2. rujna. U skupini 'B' su Rumunjska, Bjelorusija, Grčka i Crna Gora, a u skupini 'D' Rusija, Nizozemska, Velika Britanija i Srbija.

27. travanj 2024 22:22