StoryEditorOCM
VaterpoloEUROKUP |

DUBROVČANI IDU U GRČKU S POGOTKOM PREDNOSTI Andro Bušlje: ‘Trebat će u uzvratnoj utakmici odigrat bolje nego u prvoj‘

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2021. - 00:41
Andro Bušlje, Dubrovčanin u kapici zagrebačke Mladosti, najtrofejniji hrvatski reprezentativacBruno Konjević/Cropix

Teška i neizvjesna utakmica od početka do kraja. Vouliagmeni se pokazao odličan suparnik. Dobili smo zasluženo, ali nije bilo lako s obzirom što nam se događalo zadnjih dana, prvo ozljeda Kharkova, a zatim Viskovića. Ostali smo gotovo bez kompletne desne strane, te smo se morali 'krpit' na toj strani, i pomagat Milošu. Nije bilo najbolje, ali, najvažnije, pobijedili smo. Za prolaz ćemo se morat dobro namučit, trebat će u uzvratnoj utakmici odigrat bolje nego u prvoj - istaknuo je 35-godišnji Dubrovčanin Andro Bušlje, bek zagrebačke Mladosti, te kapetan (i najtrofejniji igrač svih vremena) hrvatske reprezentacije.

Mladost je u prvoj utakmici četvrtfinala svladala Vouliagmeni na Savi s 11:10. Za grčki sastav igrao je Splićanin Luka Lozina, centar, koji je prethodne tri sezone nosio kapicu Jug Adriatic osiguranja.

Dvojica Dubrovčana su još ostala u igri za osvajanje Eurokupa, Drugi je Frano Vićan, pomoćni trener Mladosti. Bušlje, dijete Juga, koji je za matični klub igrao do 2015. godine, nosio potom kapicu Posillipa, Olympiacosa i PRO Recca, a prošlo ljeto stigao u Mladost, nije se upisao u strijelce u prvoj utakmici četvrtfinala, ali je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Vouliagmenija.

Ostali rezultati, prve utakmice četvrtfinala Eurocupa, Moskva: Dynamo - Crvena zvezda 8:11, Kragujevac: Radnički - Szolnoki Dozsa 12:14, Budimpešta: OSC – Sabadell 17:11.

Uzvrati se igraju u srijedu, 24. ožujka.

27. travanj 2024 15:14