StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KUP HRVATSKE

ČETVRTFINALNA SKUPINA ZAGREB Odgovor je - 5 razlike!

8. prosinca 2018. - 00:39
Jug CO je i dalje vrh, prvi favorit za trofeje u domaćim natjecanjima. I dalje ga se pita i u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. I dalje smišlja plan kako iznenaditi sve te otići po peti put u svojoj povijesti na krov Europe, a Primorje EB je danas drugoligaš. Na Kantridi ne stanuje više momčadi koja je ne tako davno nizala trofeje, znala baciti čitavu sezonu u očaj Jugaše, i koja se tukla za naslov europskog prvaka, ali nije uspjela iako je baš bila blizu.

Nekoliko sezona Jug CO i Primorje EB odigrali su toliko velikih dvoboja. Nikad se nije znalo tko će na kraju slaviti. Svaki taj ogled je bio za prste polizat. Kvaliteta s jedne i druge strane. Niti jedna liga se nije mogla pohvaliti s takvim ogledom. Danas je približno isto samo na jednoj strani, te više nije pitanje tko će pobijediti. Čak i kad Jug ne igra s najjačim sastavom, i kad ne ubaci u najveću brzinu, i kad Vjeko Kobeščak podjeli minutažu na sve - pitanje je s koliko će pogodaka slaviti. Odgovor smo ove sezone dobili u 2. kolu kvalifikacijske četvrtfinalne skupine Kupa Hrvatske, koja se igra na zagrebačkoj Savi. Jug CO je pobijedio Primorje EB s 5 razlike – 11:6 (3:2, 4:1, 2:1, 2:2).

Maro Joković i Daniil Merkulov su postigli po tri pogotka, Kristijan Čulina dva, a po jedan Loren Fatović, Luka Lončar i Alexandros Papanastasiou.  
Jug CO i HAVK Mladost svih šest!
Nakon prva dva kola vode Jug CO i HAVK Mladost, Osvojili su očekivano svih šest bodova. Jugaši su u 1. kolu s 15;4 dobili Medveščak. Preostala tri sudionika skupine su bez boda s tim da je Primorje EB odigralo dvije utakmice, a Zadar 1952. i Medveščak po jednu. Zadar 1952. je bio slobodan u 1. kolu, a Medveščak u 2. kolu.

U subotu, 8. prosinca, Jug CO prijepodne igra sa Zadrom 1952. u 3. kolu (10 sati), a poslijepodne u 4. kolu s HAVK Mladost (17.30 sati). Utakmice posljednjeg, 5. kola (Jug CO je slobodan), igraju se u nedjelju, 9. prosinca. Prva dva mjesta vode na Final four Kupa Hrvatske, koji se 22. i 23. prosinca igra u Dubrovniku.

27. travanj 2024 18:23