StoryEditorOCM
VaterpoloSVE PO STAROM |

CAVTAĆANINU SREBRO Sandro Sukno uveo Kotorane u finale nakon osam godina, ali nije uspio prekinuti niz hercegnovskog Jadrana

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2021. - 22:16

Sandro Sukno s Primorcem nije uspio prekinuti dominaciju hercegnovskog Jadran Carine u prvenstvu Crne Gore, te čekanje kluba iz Kotora na novi naslov prvaka. Primorac, koji je zadnji put slavio u prvenstvu 2008., poražen je ove godine u finalnoj seriji s 3:1, te je Jadran stigao do sedmog naslova prvaka za redom, a desetog ukupno.

U prve tri utakmice finalne serije slavio je gost, a sad u četvrtoj utakmici prvi put domaćin. Jadran Carine je na svom Škveru u četvrtoj utakmici bio bolji s 10:5. Opet je bolje otvorio utakmicu. Poveo je s 3:0. Zanimljivo, Primorac pri rezultatu 0:0 nije realizirao peterac, kao što nije još dva u nastavku utakmice, a nije bio uspješan po tom pitanju ni u prve tri utakmice. U prvoj utakmici peterci su nakon neodlučenog rezultata na kraju četvrte četvrtine odlučivali o tome tko će povesti s 1:0 u finalnoj seriji. Tad Primorac nije također realizirao peterac u trećoj četvrtini. 

I tako je Sukno, jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak s Hrvatskom, koji je nakon naprasnog prekida uspješne igračke karijere iz zdravstvenih razloga uplovio u trenerske vode, uspio u svojoj prvoj pravoj trenerskoj sezoni dovesti Primorac u finale prvenstva Crne Gore nakon punih osam godina, ali na kraju nije uspio napraviti još jedan korak naprijed.

28. travanj 2024 17:32