StoryEditorOCM
VaterpoloTRENER VATERPOLISTA JUG ADRIATIC OSIGURANJA DAN UOČI POČETKA NOVE SEZONE

BUDVA PRVA STIŽE U GRUŽ Vjeko Kobešćak: 'Za razliku od prethodnih sezona sad je svaka utakmica prvog dijela Regionalne lige dosta važnija'

20. rujna 2019. - 22:26
Trenirali su proteklih dana s Dinamom iz Tbilisija, novakom u Ligi prvaka. Prije toga je u Gružu bio Šabac, a idući tjedan dolazi WASPO 98 Hannover. Vjeko Kobešćak je 24. kolovoza okupio na treninzima i hrvatske reprezentativce, osvajače bronce na SP-u (Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Xavi Garcia i Hrvoje Benić). Početkom rujna priključio se Daniil Merkulov, koji je imao pripreme s reprezentacijom Rusije, a sve je igrače jugov najtrofejniji trener imao tek prošli četvrtak kad je iz Grčke stigao Alex Papanastasiou.

- Alex je Imao obveze na fakultetu – napomenuo je trener Jug Adriatic osiguranja dan uoči prve utakmice nove sezone.

- Kakvi ćemo biti u prvoj utakmici nove sezone, to je teško reći. Nismo u optimalnoj formi, ali ne bi ni trebali biti u prvoj utakmici. Zna se kad treba biti najbolji. Međutim, za razliku od prethodnih sezona sad je svaka utakmica prvog dijela Regionalne lige dosta važnija jer se ovaj prvi dio igra jednokružno.

Budva Budvanska rivijera je prvi ispit Jugaša u novoj sezoni. U Gruž stiže povratnik u prvi razred Regionalne lige, koji je prošle sezone bio prvi do hercegnovskog Jadrana u oba crnogorska natjecanja, prvenstvu i kupu.

- Imamo imena Budve, znamo tko je stigao, ali nemamo sliku kakva je Budva ove sezone. Ni ona, kao ni mi, nije imala službene utakmice. Ono što možemo pretpostaviti, kad znamo koga su doveli, kako su iskusniji. To je sigurno nakon povratka vratara Dejana Lazovića iz Italije, također iz Italije su doveli centra Filipa Klikovca, zatim doveli su Blagoja Ivovića te Nikolu Milardovića iz splitskog Jadrana.  

Nakon devet kola, jednokružno, prvi razred Regionalne lige se dijeli. Pet najboljih ostaje u utrci za naslovom prvaka, a ostalima preostaje izbjeći zadnje mjesto, koje vodi u niži rang, te predzadnje, koje donosi razigravanje s drugim iz drugog razreda. Jugaši žele vratiti naslov prvaka, koji su izgubili prošle sezone, a koji je uzela zagrebačka Mladost. S obzirom na momčad koju je složila - Budva bi se trebala boriti za mjesto među pet najboljih... Mladost je najveći konkurent Jugašima za naslov prvaka. Dva Jadrana bi trebala igrati s Jugom i Mladosti na Final fouru Regionalne lige.

- Pogledao sam ogled dva Jadrana, kojim je u srijedu otvorena nova sezona.

Hercegnovljani su slavili u Splitu s 11:9.

- Što sam vidio? Dvije kvalitetne momčadi, koje su kvalitetne bile i prošle sezone. Obje su se pomladile, ali su kvalitetnije. Splitski Jadran je povukao najblje mlade igrače iz Mornara i POŠK-a, a hercegnovski Jadran iz svog pogona, koji odlično radi. Na klupi hercegnovskog Jadrana nema ove sezone Vladimira Gojkovića, međutim, Petar Radanović je bio njegov pomoćnik. Način igre je ostao isti. Krasi ih fantastična kontra, individidualna i kolektivna. To je bilo itekako vidljivo u toj prvoj utakmici nove sezone u Splitu.

Jadran Carine Herceg Novi bit će Jugašima suparnik početkom listopada, i to ne jednom, već dva puta u samo 72 sata. Hercegnovljani stižu 5. listopada u Gruž (3. kolo Regionalne lige), a Jugaši su gosti prvaka Crne Gore 8. listopada (1. kolo skupine europske Lige prvaka). Drugi Jadran – splitski – u Gruž stiže 23. listopada (5. kolo Regionalne lige).

- Petar Tešanović je sad prvi vratar hercegnovskog Jadrana. Bio je rezerva Slavenu Kandiću (karijeru je nastavio u Francuskoj). Kako je branio u Splitu pokazuje da ne bi trebali biti slabiji na toj poziciji. Došao im je iz zagrebačke Mladosti Marino Čagalj... Ponavljam, oba Jadrana su se pomladila, ali su po meni kvalitetniji nego prošle sezone. Već sam rekao, svaka utakmica u prvom dijelu Regionalne lige je sad važnija jer se igra jednokružno, a što se tiče nastupa u Ligi prvaka tu se svaki poraz skupo plaća. Ipak, idemo redom. Prvo utakmica protiv Budve. Nadam se kako ćemo biti, što se od nas i očekuje, uspješni – podvukao je Kobešćak.

Utakmica 1. kola Regionalne lige između Jug Adriatic osiguranja i Budva Budvanska rivijera igra se u subotu, 21. rujna, u Gružu s početkom u 19 sati. Sude Joško Prančić iz Splita i Petar Abramović iz Kotora.
28. travanj 2024 10:34