StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

BITKA ZA CENTRA, HOĆE GA I PRO RECCO, HOĆE GA I OLYMPIACOS Jugaši žele Amerikanca, kojem je sportski uzor legendarni boksač Muhammad Ali!

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2020. - 22:01
Gruž traži centra nakon odlaska Luke Lozine u Grčku. Pitanje glasi - tko će ubuduće dijeliti radno mjesto u dva metra pred suparničkim vratarima s Lukom Lončarom?

Ako je suditi po vijestima s one strane Jadrana, Gruž pogledava na onu stranu Atlantika, prema zapadnoj obali SAD-a. Bacio je oko na mladog Bena Hallocka sa Sveučilišta Stanford, odličnog mladog centra reprezentacije SAD-a, koji je rođen 22. studenog 1997. godine u Santa Barbari.

Hallock je brz, dobar tehničar, kažu, idealan za novi način igranja vaterpola. U reprezentaciji SAD-a je od 2015. godine. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine (10. mjesto), osvojio je zlato na Panameričkim igrama u Limi prošle godine, nastupio i na Svjetskom prvenstvu u Gwangju 2019. godine (9. mjesto), zatim na završnim turnirima Svjetske lige i Svjetskog kupa...  

image
Ben Hallock, centar reprezentacije SAD-a foto: usawaterpolo.org


Dobitnik nekoliko pojedinačnih priznanja, najbolji strijelac i najbolji igrač sveučilišnog prvenstva SAD-a. Sportski idol mu je legendarni američki boksač Muhammad Ali. Na pitanje koji bi sport igrao ako ne bi mogao vaterpolo? odgovorio je nogomet, a na pitanje: 'Gdje se vidite za deset godina?' istaknuo: Usred uspješne vaterpolo karijere.

Ukoliko Hallock postigne dogovor s Jugom, postao bi peti Amerikanac koji je zaigrao za najtrofejniji hrvatski vaterpolski klub (Robert Lynn, Stephen Gill, Ryan Bailey i Toni Azevedo).

Najgore za Jug Adriatic osiguranje jest činjenica što nije jedini koji se interesira za Hallocka. Njega bi, pišu talijanski mediji, i PRO Recco, i Olympiacos.

image
Ben Hallock, centar reprezentacije SAD-a foto: usawaterpolo.org
28. travanj 2024 16:18