StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Benić se raspucao u Grčkoj, ali... Bijač obranom u zadnjoj sekundi sačuvao Olympiacosu bod, Sukno i Fatović na vrhu

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2023. - 08:55

Marko Bijač i Andro Bušlje su uzeli (samo) bod u Kragujevcu. Ne ide ih tamo. Prošle sezone poraz, a ove bod. Prošle sezone su zbog toga ostali bez nastupa na završnom turniru, a ovaj put su izgubili prvo mjesto u skupini. Hoće li se uspjeti vratiti, te kao pobjednici skupine otići na Final 8 u Beograd?

Prva četvrtina 5:2 za Olympiacos, koji je dobio i drugu četvrtinu, te imao na poluvremenu vodstvo 8:4, a zatim primio šest pogodaka u nizu, te minute i 17 sekundi do kraja gubio s 10:8. Ipak, uspio je izbjeći poraz. Filip Filipović je izjednačio na 10:10 sedam sekundi prije kraja utakmice. Niz domaćina, a post Olympiacosa u napadu dug 15 minuta i 2 sekunde, prekinuo je 58 sekundi do kraja utakmice Konstantinos Mourikis.

Radnički? Nema više u njegovim redovima Marka Radulovića, ne igra još uvijek Nemanja Vico, te je sastav iz Kragujevca imao samo Josipa Vrlića kao klasičnog centra. Prvo ime utakmice vratar Radničkog Lazar Dobožanov s 12 obrana, dok je Bijač svojom osmom obranom sa zvukom sirene zaustavio udarac Alekse Ukropina, koji je postigao četiri pogotka, kao i Nikola Lukić, koji je već spomenutih 77 sekundi prije kraja utakmice potpisao vodstvo 10:8.

Kako su PRO Recco i Zodiac CNA Barceloneta bili uspješni kod kuće, talijanski prvak (i aktualni europski prvak) protiv Dinama iz Tbilisija, a španjolski prvak je svladao splitski Jadran, momčadi Sandra Sukna i Elvisa Fatovića dijele vrh. Olympiacos je treći s dva boda manje. Vouliagmeni je s pogotkom razlike dobio kod kuće WASPO 98 Hannover (10:9), te drži posljednje četvrto mjesto, koje vodi na Final 8. Ima 6 bodova manje od Olympiacosa, a četiri boda više od Radničkog. Splitski Jadran ima šest bodova manje od Vouliagmenija.

WASPO 98 Hannover je izgubio sve izglede. Igrala mu je samo pobjeda, a na početku treće četvrtine izgledalo je kako će do nje i doći. Iako je domaćin vodio s 2:0 i 3:1, WASPO 98 Hannover je poveo sa 6:4, 7:5, imao 8:6 na poluvremenu, te 9:7 u trećoj četvrtini. Hrvoje Benić je bio odličan u napadu (četiri pogotka), u obrani je potezao dobro Marko Macan. Međutim, nakon pogotka Luke Lozine za vodstvo 9:7, njemački sastav je stao u napadu. Nije pogađao u preostalih 14 minuta i 53 sekunde. Domaćin je serijom 3:0 preokrenuo rezultat u svoju kotrist.

Nikša Dobud se nije upisao u strijelce u Barceloni. Momčad Elvisa Fatovića  utakmicu protiv Jadrana otvorila je vodstvom 4:0. Imala je i plus pet u dva navrata (6:1 i 7:2). Završilo je 8:6. PRO Recco je dobio Dinamo Tbilisi s 20:5. Dva pogotka su nedostajala momčadi Sandra Sukna za srušiti rekord Eurolige  po broju pogodaka na jednoj utakmice.

SKUPINA ‘A‘

Poredak: 1. PRO Recco 21 bod, 2. Zodiac CNA Barceloneta 21 bod, 3. Olympiacos 19 bodova, 4. Vouliagmeni 13 bodova, 5. Radnički Kragujevac 9 bodova, 6. Jadran Split 7 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 3 boda, 8. Dinamo Tbilisi bez boda.

Srijeda, 1. ožujka, Vouliagmeni: Vouliagmeni – Olympiacos, Recco: PRO Recco – Zodiac CNA Barceloneta, Hannover: WASPO 98 Hannover – Dinamo Tbilisi, Kragujevac: Radnički – Jadran Split.

27. travanj 2024 19:24