StoryEditorOCM
TenisHEP DVORANSKO PH

Petkovići i dalje za pet, Vlaho izbacio drugog nositelja, i to nakon 0:6 u prvom setu, Ana suparnici prepustila samo dva gema

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2023. - 18:18

Još jedan uspješan dan za obitelj Petković na HEP Dvoranskim prvenstvima Hrvatske. Ane je izborila četvrtfinale prvenstva u Čakovcu u uzrastu do 16 godina, a Vlaho polufinale prvenstva u Zagrebu za uzrast do 12 godina.

Ana, koja igra samo u pojedinačnoj konkurenciji, dobila je danas u 2. kolu, osmini finala Leonu Aljinović, članicu Splita 1950., sa 6:0 i 6:2. Četvrtfinale se igra u utorak, 10. siječnja, a suparnica će 12-godišnjoj članici Tenis kluba Ragusa biti Dora Biondić iz Opatije, koja će krajem mjeseca proslaviti 16. rođendan.

Vlaho je ovog ponedjeljka dva puta izlazio na teren. Prvo je u osmini finala nadigrao Lea Luku Korugu iz Victorie prepustivši mu samo jedan gem, a zatim je u četvrtfinalu izbacio drugog nositelja, Luku Mitrovića iz Olimpije Osijek 1984., i to nakon što je prvi set izgubio sa 6:0. U drugom setu je bio bolji sa 6:3, a tim rezultatom je dobio i odlučujući treći set.

U polufinalu Vlaha čeka Franko Mavračić iz HTK Zagreb, sedmi nositelj. Organizatori prvenstva su u utorak, 10. siječnja, predvidjeli da član Raguse nakon polufinala single igra finale turnira parova, koje je s Ivanom Bobetićem iz Đakova izborio još u nedjelju, 8. siječnja, ostvarivši dvije pobjede. Petkoviću i Bobetiću su suparnici u meču za naslov prvaka Hrvatske Ivan Božičević iz Ogulina i Luka Mitrović iz Olimpije Osijek 1984.

Kombinirano, sestra i brat Petković su na HEP Dvoranskim prvenstvima Hrvatske u prva dva dana dobili svih sedam mečeva.

28. travanj 2024 19:23