StoryEditorOCM
TenisPOBJEDA NA STARTU TURNIRA U AUSTRIJI

Novi svjetski bod je na kontu Lucije Ćirić Bagarić: ‘S obzirom da mjesec dana nisam igrala turnir...‘

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2022. - 12:09

Lucija Ćirić Bagarić je bila uspješna na startu 15.000 američkih dolara vrijednog turnira u Austriji. Veronika Bokor, domaća predstavnica, nije uspjela zaustaviti dvije godine mlađu, 18-godišnju Dubrovkinju, koja je nakon sat i 42 minute igre slavila sa 6:3 i 6:2.

Iduća prepreka Luciji bit će uspješnija iz ogleda u kojem se sastaju prva nositeljica, Slovenka Pia Lovrič i Austrijanka Alina Michalitsch. 20-godišnja Lovrič je 580. tenisačica svijeta, 22-godišnja Michalitsch sedamsto mjesta slabije plasirana.  

Novi svjetski bod je na kontu Lucije, koja je, statistika to potvrđuje, odigrala dobar meč u Bad Waltersdorfu. Uoči turnira Dubrovkinja je bila na 886. mjestu svjetske rang liste.

- S obzirom da mjesec dana nisam igrala turnir, vrlo sam zadovoljna. Malo lošije sam ušla u meč, ali vrlo brzo je sve bilo više nego dobro – istaknula je Lucija, koja će poslijepodne doznati hoće li joj iduća suparnica biti Lovrič ili Michalitsch.

- Opet ću na teren sutra. Ne igram parove. Protiv Lovrič, očekujem kako će ona biti suparnica, nisam još igrala – rekla je Dubrovkinja.

Mečevi 2. kola, koji će odlučiti tko će u četvrtfinale, igraju se u četvrtak, 25. kolovoza. 

30. travanj 2024 11:45