StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U TUNISU

Lucija je nakon tri pobjede i plasmana u polufinale opet igrala treći set, osvojila je u meču samo jedan poen manje od Hatouke...

Piše Tonči Vlašić
21. siječnja 2023. - 13:27

Nije uspjela Lucija Ćirić Bagarić nastaviti svoj sjajan niz na ITF-ovom turniru u Monastiru, te izboriti finale. Nakon tri pobjede i plasmana u polufinale, opet je igrala treći set, ali ovaj put je on otišao na stranu suparnice, tri godine starije Bjeloruskinje, 22-godišnje Yuliye Hatouke, 303. sa svjetske rang liste.

Ostat će žal jer je vodila s 3:2 u tom trećem setu i imala servis, zatim je pri rezultatu 3:4 servirala i dobila prva tri poena, povela s 40:0, ali nakon toga izgubila pet poena zaredom. Uspjela je potom napraviti break, te servirati za izjednačenje,  5:5, ali u tim ključnim trenucima nije išlo…

Bilo je prilike i u prvom setu, kojeg je izgubila sa 7:5. I tad je propustila, gledajući kretanje rezultata, nekoliko prilika. Drugi set je dobila sa 6:3, dok je treći izgubila sa 6:4. Koliko je bila blizu govori podatak kako je Hatouke osvojila u meču samo jedan poen više.

Lucija je na 40.000 dolara vrijedan ITF stigla s pozivnicom organizatora. Poziv je opravdala. Dobila je sve tri bolje plasirane tenisačice do polufinala, između ostalog u 2. kolu prvu nositeljicu turnira. Zaradila je pritom dosta bodova. Uoči turnira bila je na 550. mjestu svjetske rang liste, a sad je 474. tenisačica svijeta. Preskočila je još jedan prag, ušla u TOP 500 i prije nego je očekivala.

19-godišnja Dubrovkinja ostaje u Monastiru. Idući tjedan igra s pozivnicom na 25.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru. 

28. travanj 2024 06:11