StoryEditorOCM
TenisGEM, SET, MEČ

Lijep dan dubrovačkog tenisa u Andori i Austriji: Ana Konjuh i Lucija Ćirić Bagarić u četvrtfinalu

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2022. - 21:51

Prošla je Ana Konjuh u četvrtfinale WTA turnira iz Serije 125 u Andori, prošla je i Lucija Ćirić Bagarić u četvrtfinale 15.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira u austrijskom Oberpullendorfu.

Ćirić Bagarić je preskočila 2. kolo bez borbe. Slovakinja Anika Jaskova je predala meč, a predala je i prva nositeljica Čehinja Aneta Kucnova, te će 18-godišnjoj Dubrovkinji suparnica u četvrtfinalu biti Tamara Kostić iz Austrije.

Ana je pak igrala. Provela je sat i 8 minuta na terenu. Ostvarila je novu TOP 100 pobjedu. Bila je uvjerljiva protiv Tatjane Marie, 70. tenisačice svijeta. 6:3 i 6:2. U prvom setu je oduzela servis njemačkoj tenisačici u prvom i devetom gemu, dok je u drugom setu Marin povela s 2:0, a nakon toga više nije osvojila niti jedan gem.

Anina dvanaesta pobjeda u nizu. Evo je na 108. mjestu WTA rang liste.

- Naravno da bi bilo prekrasno nastaviti niz, ostvariti još najmanje jednu, ha, dvije dvije pobjede – rekla je Ana. Zadnji je tjedan. Povlači se crta za Australian Open, prvi Grand Slam turnir sezone. Najbolje 103, 104 tenisačice će biti lišene igranja kvalifikacija, a to želi 24-godišnja Dubrovkinja.

Potom o meču.

- Odigrala sam dobar meč. Spora je podloga, bila sam puno na mreži, te sam pritiskala. Servis je mogao biti bolji.

Iduća suparnica Ani je 22-godišnja Poljakinja Weronika Falkowska, 266. sa svjetske rang liste. 

Četvrtfinala u Androri i u Oberpullendorfu se igraju u petak, 2. prosinca.

28. travanj 2024 18:22