StoryEditorOCM
TenisWTA250 ASTANA OPEN |

IZBORILA 2. KOLO U DALEKOM KAZAHSTANU Ana poslala kući mlađu sestru Radwansku. Okrenula 1:4 protiv nekoć 29. tenisačice svijeta

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2021. - 09:05

Trebala je na startu WTA turnira u Kazahstanu s druge strane mreže biti Ruskinja Anna Blinkova, međutim, otpala je zbog ozljede, te je na njeno mjesto uskočila 'sretna gubitnica' iz kvalifikacija, Urszula Radwanska, iskusna, 30-godišnja Poljakinja.

Nekoć 29. tenisačica svijeta vodila je u prvom setu sa 4:1, te istim rezultatom i u tie breaku prvog seta, ali joj to nije bilo dovoljno da povede s 1:0 u setovima. Ana je u tie breaku propustila prvu set loptu (6:5), ali ne i drugu (7:6). U drugom setu nije propustila ništa na svoj servis, niti break lopte na servis Radwanske, te je povela s 5:0. Tek nakon toga je uspjela Radwanska osvojiti na svoj servis gem, ali već u idućem, sedmom, Ana je izborila tri meč lopte. Iskoristila je drugu, te otišla među 16 najboljih.

Ana će za četvrtfinale igrati protiv Ruskinje Anastasie Gasanove, 160. sa svjetske rang liste, koja je na startu također slavila s 2:0. Opravdala je ulogu favorita protiv Bjeloruskinje Yuliye Hatouka, 233. tenisačice svijeta.

Meč na Astana Openu, WTA250 turniru, bio je peti međusobni ogled na Touru Ane protiv Urszule Radwanske. Ana sad vodi 3:2. Tu se ne računa meč u FED Cupu 2013. godine kad je Ana također slavila, a tad je Urszula, mlađa sestra još uspješnije tenisačice, Agnieszke, igrala najbolji tenis u karijeri.

28. travanj 2024 11:37