StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U PORTUGALU

Francuskinja je imala 7:6, 6:5 i krenula servirati za meč, ali nije uspjela zaustaviti Luciju Ćirić Bagarić na putu do finala!

Piše Tonči Vlašić
2. prosinca 2023. - 15:17

Lucija Ćirić Bagarić će igrati u finalu 25.000 dolara vrijednog ITF-a u portugalskoj Lousadi, i to je uspjela nakon što je izgubila prvi set, u drugom zaostajala 5:6, a dvije godine starija, 21-godišnja Francuskinja Amandine Monnot krenula je servirati za meč.

Već se igralo dva sata i 25 minuta kad je Lucija izborila u dvanaestom gemu drugog seta break priliku, koju je iskoristila. I opet je set otišao u tie break. U prvom je suparnica povela s 4:0, bila na kraju bolja sa 7:3, te uzela prvi setu kojem je Lucija vodila s 5:3 u gemovima, pri rezultatu 5:4 servirala, ali nije uspjela.

U tie breaku drugog seta opet je Monnot povela, ali s 2:0, i tad je krenula Lucija. Nanizala pet poena, te je sad ona dobila tie break sa 7:3.

U trećem setu Dubrovkinja, peta nositeljica turnira, bila je za pet. Napravila je break u prvom, trećem i petom gemu, Francuskinja s druge strane nije imala nikakvu priliku – 6:0.

Nakon tri sata i tri minute igre novo finale Lucije Ćirić Bagarić.

Amerikanka Robin Anderson i Francuskinja Margaux Rouroy su suparnice u drugom polufinalu.

02. lipanj 2024 06:09