StoryEditorOCM
TenisKAKVA DOMINACIJA |

DUBROVKINJA U ČETVRTFINALU Ana Konjuh ‘otpuhala‘ s terena petu nositeljicu WTA turnira u San Joseu, i evo je, uspjela je, vratila se u TOP 100!

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2021. - 03:44

Iskusna Amerikanka Alison Riske, 37. tenisačica svijeta, a peta nositeljica WTA turnira u San Joseu, nije imala izgleda protiv Ane Konjuh, koja je pobjedom 6:1 i 6:4 izborila četvrtfinale. 

Ana je za 27 minuta igre dobila prvi set. Riske je izjednačila na 1:1, a nakon toga je u idućih pet gemova osvojila sve skupa osam poena. Ana je na svoj servis izgubila u prvom setu samo tri poena, i to je napravila dvije dvostruke servis pogreške. 

U drugom setu Ana je u trećem gemu oduzela servis Amerikanki, koja to nije uspjela niti jednom u meču!

Dubrovkinja će u četvrtfinalu igrati protiv uspješnije iz meča u kojem se sastaju 51. tenisačica svijeta, Kineskinja Zhang Shuai i Amerikanka Madison Keys, 26. sa svjetske rang liste, koja je u ulozi treće nositeljice turnira.

Ana je na početku američke turneje nanizala četiri pobjede u San Joseu, prve dvije u kvalifikacijama, a nakon četvrte, ostvarene 4. kolovoza, može nazdraviti - ostvarila je svoj prvi cilj ove godine - vratila se u TOP 100. S bodovima osvojenim protiv Riske zasjela je upravo na stoto mjesto svjetske rang liste.

Sjajno zvuči podatak – Konjuh je od početka godine napredovala čak 438 mjesta, a prije gotovo jedanaest mjeseci počela je od nule. Sredinom rujna 2020. nakon četvrtog zahvata na laktu desne ruke i 19 mjeseci pauze vratila se na terene.

28. travanj 2024 10:30