StoryEditorOCM
TenisTENIS

DOBILA DESET OD DVANAEST MEČEVA U ZADNJA DVA TJEDNA Lucija niže uspjehe u Španjolskoj!

16. svibnja 2019. - 21:22
Lucija Ćirić Bagarić je ostvarila i desetu pobjeda u dvanaest posljednjih mečeva. Igrala je tjedan prije u oba finala turnira u El Pratu, predgrađu Barcelone, turniru s najviše zvjezdica (prvog ranga do 16 godina iz kalendara Tennis Europe). To je dom teniskih velikana: Arantxe Sanchez Vicario, njezinog brata Emilia, te još jednog legendarnog španjolskog tenisača, Sergia Casala. Tu je stigla do finala singla sa četiri pobjede, a s tri pobjede do finala parova igrajući s Xeniom Liepec iz Poljske. Iz ruku legendi španjolskog i svjetskog tenisa dobila je pokale za drugo mjesto.

Potom je preselila u Torelo te ostvarila nove tri pobjede u pojedinačnoj konkurenciji i izborila polufinale. I Torelo je turnir prvog ranga za uzrast do 16 godina.

Lucija je trenutno 49. na rang listi do 16 godina, ali unutra kad je u pitanju utrka za nastup na Mastersu na kojem će igrati ukupno osam najuspješnijih igračica sezone. Dubrovkinja će biti, kad joj se upišu (najmanje) tri pobjede iz Torela, treća ili četvrta u toj utrci. Bodove je počela skupljati početkom godine u Češkoj gdje je igrala polufinale. Nastavit će, nada se, na tri turnira u Italiji na koja ide nakon nastupa u Španjolskoj.

Lucija od nedavno ima novog trenera. To je Jerko Bambić iz Zagreba (na slici). Njihov zadatak je ove godine nastup na Mastersu do 16 godina, a na ITF-ovoj juniorskoj rang listi plasman među 300 najboljih. Trenutno je u toj konkurenciji do 18 godina 15-godišnja Dubrovkinja na 1082. mjestu.

Želja joj je u 2020. nastupiti po prvi put na juniorskom Grand Slamu.
Bez izgubljenog seta do polufinala
Lucija Ćirić Bagarić je izgubila samo jedan gem na startu turnira u Torelu od Patricie Ungure Rogozovece iz Austrije. Potom je savladala domaću natjecateljicu Evu Alvarez Sande sa 6:2 i 6:3, a u četvrtfinalu petu nositeljicu, Victoriu Jimenez Kasintsevu iz Andore sa 6:4 i 6:4. Za finale će igrati protiv prve nositeljice, Ruskinje Ksenie Zaytseve s kojom će igrati turnir parova.

26. travanj 2024 12:18