StoryEditorOCM
TenisOTVORENO PRVENSTVO TK DUBROVNIK

Djevojčice također odigrale turnir do kraja, slavi Ragusa, Polina Car(ica) u Uvali Lapad

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2022. - 14:06

Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika, uzeo je duplu krunu u konkurenciji igrača, parove osvojio sa Sergejom Petrovićem iz Raguse, a dan poslije zaključen je i turnir djevojčica, i to je duplu krunu osvojila Polina Car, članica Raguse, koja je parove osvojila s Klarom Tokić (Ragusa).

Iako ni Butigan, a ni Car, nisu bili nositelji Otvorenog prvenstva Tenis kluba Dubrovnik do 12 godina, već su u tim ulogama bili natjecatelji iz drugih gradova, sva četiri pobjednička pokala su ostala u Dubrovniku. Lijep uspjeh kad se zna kako i Butigan, i Car još uvijek nastupaju u kategoriji do 10 godina.

Car će posebno pamtiti ponedjeljak, 10. listopada. Prvo je u polufinalu izgubila prvi set od Nike Tomašić iz Poena s 4:0. Zatim je dobila drugi set sa 4:3, u tie breaku s 8:6, a nakon toga je novi tie break odlučivao tko će u finale – 7:4 za Car, koja je u finalu protiv prve nositeljice, Anđele Vranješ iz Makarske rivijere, izgubila prvi set s 4:0. Potom dobila drugi set s 4:3, u tie breaku sa 7:5, a nakon toga je novi tie break odlučivao o pobjedniku turnira – 9:7 za Car, koja je nakon toga i treći put izašla na teren. S Klarom Tokić je dobila u finalu turnira parova s 4:1 i 4:2 Asiju Džanković (Dubrovnik) i Josipu Misir (Makarska rivijera).

Na terenima Tenis kluba Dubrovnik u Uvali Lapad u tri dana nastupilo je više od trideset tenisačica i tenisača iz ukupno dvanaest klubova.

image

Polina Car (Ragusa)

Tonči Vlašić//
image

Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Dubrovnik do 12 godina

Tonči Vlašić//
image

Nika Tomašić (Poen)

Tonči Vlašić//
image

Senko Glavinić, tajnik Dubrovnika, sluša kako je završio meč, te upisuje rezultat na oglasnu ploču

Tonči Vlašić//
image

Anđela Vranješ i(Makarska rivijera)

Tonči Vlašić//
image

Nika Tomašić (Poen)

Tonči Vlašić//
image

Polina Car (Ragusa)
 

Tonči Vlašić/
28. travanj 2024 13:08