StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

ANA NAKON 147 MINUTA IGRE U 3. KOLU Nije bilo lako, ali je slatko!

Piše PSD.
5. srpnja 2017. - 18:51

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Nije bilo lako, ali je slatko. Ana Konjuh je nakon dva sata i 17 minuta igre dobila Irinu Begu te se plasirala u 3. kolo Wimbledona, među 32 najbolje. Za prolaz u 4. kolo igrat će za dva dana protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, osme nositeljice, koja je s dva puta po 6:4 bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady.

Ana je uzvratila Begu za poraz od prije dvije godine. Tada je Rumunjka bila bolja u 2. kolu Grand Slam turnira, i to na pariškoj zemlji sa 6:2 i 6:0. Sedam godina starija Begu je u Roland Garrosu bila nositeljica. Sad, na engleskoj travi, 7:6 (3), 2:6 i 6:3 za Anu, 27. nositeljicu, koja je izjednačila svoj najbolji rezultat u Wimbledonu. Prvi i jedni put do danas u 3. kolu  najprestižnijeg svjetskog turnira igrala je 2014. godine u svom prvom nastupu u glavnom turniru kada je to uspjela s pet pobjeda krenuvši iz kvalifikacija.

U trećem gemu prvog seta Ana je prva u meču imala break priliku, međutim, prva je napravila break Begu, i to u sedmom gemu u kojem je Ana spasila dvije break lopte, ali ne i treću. U idućem gemu Ana je imala priliku vratiti izgubljeno, ali nije uspjela. Begu je s tri poena u nizu stigla do 5:3. U desetom gemu, zadnjem vlaku za spas prvog seta, Ana se spasila. Imala je tri break lopte. Iskoristila je drugu. Potom je servirala te spašavala i uspjela se spasiti nakon 0:40. Sjajno je u tom trenutku servirala. Begu nije mogla ništa. Rumunjka je u dvanaestom gemu izborila tie break u kojem je bilo 7:3 za Anu, koja je do vodstva 1:0 u setovima stigla nakon 58 minuta igre.

U drugom setu Ana je više griješila te je Begu za 36 minuta stigla do 1:1 u setovima. Potom u prvom gemu trećeg odlučujućeg seta - break, i to Ane. U drugom gemu opet break - Begu, koja je potom vodila s 2:1 i 3:2 nakon čega je Ana dobila četiri gema u nizu za plasman u 3. kolo Wimbledona.

Ana je već igrala protiv Cibuklove, i to jednom. Zanimljivo, isto kao i protiv Begu - u 2. kolu Roland Garrosa. Protiv Begu 2015., a s Cibulkovom godinu dana poslije. Cibulkova vodi s 1:0. Bila je tada bolja sa 6:4, 3:6 i 6:0. 

30. travanj 2024 13:33