StoryEditorOCM
RukometDRUGA LIGA - JUG |

TRI OD ČETIRI NAŠA TREĆELIGAŠA USPJEŠNA NA STARTU Ardiaei slavio u prvoj službenoj utakmici u povijesti, te donio bodove iz Makarske u Župu dubrovačku

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2021. - 11:09

Tri od četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, Opuzen, Korčula i Ardiaei (Župa dubrovačka), pobjedom su otvorili novu sezonu u južnoj skupini Druge hrvatske lige rukometaša, trećem rangu, koja broji čak 14 klubova. Nije se moglo dogoditi da sva četiri kluba budu uspješna jer su na otvaranju sezone suparnici u Opuzenu bili istoimeni domaćin i Mokošica.

U prvom planu je povijesna pobjeda Ardiaei, novog kluba, koji je s dobro poznatim imenima, bivšim igračima RKHM Dubrovnik, ostvario uspjeh u Makarskoj u svojoj prvoj službenoj utakmici. Kingtrade je prijetio prvih deset minuta, vodio 2:1, 3:2 i 4:3, ali serijom 6:0 pobjegla momčad iz Župe dubrovačke, koja je u prvom poluvremenu bila duplo bolja (18:9), koja je u nastavku prvi put do najveće prednosti – 13 razlike – stigla u 50. minuti (15:28), a plus 13 je bilo i na kraju utakmice (20:33).

Anes Avdić je s 10 pogodaka bio prvi strijelac u prvoj utakmici i prvoj pobjedi Rukometnog kluba Ardiaei, Maro Dabelić je postigao 5, Maro Peručić 4, Leo Brnin, Nikša Bušlje, Hrvoje Lončarica i Hrvoje Marušić po 3, a po pogodak Ado Ćustović i Miodrag Biško. Još su pod vodstvom Antonia Lončarice igrali Teo Putica, te vratari Toni Barišić i Aldin Hajrović.

Korčula je kod kuće svladala Biograd s 28:25. Goran Stamatović je bio prvi strijelac, kao i Avdić za Ardiaei je postigao 10 pogodaka. Još su mrežu Biograda pogađali Antonio Petrović (2), Dominik Đula (4), Zvonimir Đula (3), Matej Marković (5), Ante Šestanović (2) i Francesko Verazza (2). Još su igrali Roko Krkeljaš, Petar Milić, Zvonimir Ćenan, Jadranko Stanišić, Renato Šeparović, Vito Farac i Ante Ćenan.

Podsjetnik, Opuzen je s 33:18 dobio Mokošicu. U 2. kolu, 9. ili 10. listopada, Opuzen je gost Kamička, Mokošica dočekuje Kingtrade, a u Čibači će igrati Ardiaei i Korčula.

28. travanj 2024 17:43