StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

SVE JE SUPER I SVE JE ZA PET Dubrovnik kući pjevajući, uvjerljiv usred Omiša i to nakon što je domaćin vodio sa čak šest razlike!

2. ožujka 2019. - 23:11
Pobijedio je Dubrovnik u Omišu Hrvatski dragovoljac, u 14. kolu lider je stigao do dvanaeste pobjede, ima sad na svom kontu 25 od mogućih 28 bodova, a uz to je dočekao da je Karlovac zaustavio Ribola Kaštelu, te je tako subota, 2. ožujka, ispala za njega baš za pet. Sad je baš tolika prednost sastava Silvija Ivandije u odnosu na prve pratitelje, Karlovac i Ribola Kaštelu – pet bodova. Dubrovnik juri, nezaustavljivo, prema željenom cilju - Premijer ligi!

Dubrovnik nije imao nimalo lagan zadatak u trećem kolu nastavka. Prvo iz razloga jer nije mogao biti kompletan (tražio je odgodu davno prije, ali nije dobio pozitivan odgovor), drugo jer je svaki ogled s Hrvatskim dragovoljcem u zadnje vrijeme pravi 'rat', a ovaj je počeo tako da je domaćin imao čak šest pogodaka prednosti sredinom prvog poluvremena (10:4), te plus tri na poluvremenu (11:8).

Ali, početkom nastavka Kristijan Janđel, vratar Dubrovnika, zaustavio je tri zicera. Krenulo je Dubrovnik u napadu. Serijom 4:0 stigao je do prve prednosti, a nakon što je Hrvatski dragovoljac treći put uspio anulirati pogodak zaostatka (izjednačio je domaćin na 12:12, 13:13 i 14:14), sastav iz Gospina polja je opet ubacio u veću brzinu te novom serijom 4:0 stigao do prednosti 18:14. Imao je potom i plus šest (22:16). Na kraju je završilo 22:18.

Josip Jurić Grgić s devet pogodaka prvi strijelac Dubrovnika, po tri su postigli Zvonimir Srna, Tomislav Radić i Hrvoje Lončarica, dva kapetan Maro Dabelić, po jedan Marino Knez i Sandro Zujić. Utakmicu je na vratima Dubrovnika počeo Toni Barišić. Zaustavio je pet lopti. Nakon toga na vrata je stao Janđel. Do poluvremena je imao dvije obrane, a u nastavku još deset. Uspjehu u 14. kolu doprinjeli su još Leo Brnin, Teo Putica i Nikša Bušlje.  

Dubrovnik je domaćin u 15. kolu Solinu.
28. travanj 2024 18:44