StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

SPREMA SE FESTA, PJESMA, VATROMET 'Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju!'

3. svibnja 2019. - 14:53
Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju na zadnjoj utakmici sezone pa da skupa proslavimo naslov prvaka! – uputio je poziv Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik, koji je u svojoj 45. godini postojanja ostvario najveći uspjeh. Igrat će iduće sezone po prvi put u najvećem rangu, Premijer ligi.

Vodio je od početka sezone. Dva kola prije kraja osigurao je naslov pobjednika. U zadnjem kolu dolazi mu u goste prvi pratitelj, Karlovac. Dubrovnik ima želju zaključiti sezonu sa svim pobjedama kod kuće. Kalovac gori od želje da bude jedini koji je izbjegao poraz u Gospinom polju. Dakle, neće zadnja utakmica biti revijalna!

Dodjela medalja i pokala, predstavljanje igrača, junaka povijesnog uspjeha i ne samo njih, već trenera, točnije, baš svih koji su ugradili sebe u osvajanje prvog mjesta u južnoj skupini Prve hrvatske lige i plasman u najveći rang, Premijer ligu. Pljeskat će se, pjevat će se, a šuška se kako se sprema i vatromet u Gospinom polju.

Čelni ljudi Županije i Grada su već uputili čestitke. Župan Nikola Dobroslavić je u svojoj napisao: 'Dubrovačko-neretvanska županija oduvijek je davala vrhunske sportaše, a plasman u Premijer hrvatsku ligu nastavak je te časne tradicije i početak vašeg sudjelovanja u našoj elitnoj rukomentnoj konkurenciji. Svjesni smo da je ovaj uspjeh došao uz talent, ali i odricanje i naporan rad i možda najvažnije od svega uz snažnu volju za dokazivanjem. Svim igračima, trenerima i ostalim djelatnicima kluba od srca čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem natjecanju'.

'Dragi rukometaši, iznimno mi je drago što Vam mogu čestitati na ovom zaista veličanstvenom uspjehu. Svi pobjedi i porazi, intenzivni treninzi i svakodnevno izgaranje na parketu vodilo je prema ovom povijesnom trenutku, kada je Rukometni Klub Hrvatske Mladeži Dubrovnik izborio plasman u Premier ligu. Ostvarili ste najveći uspjeh kluba u 45 godina postojanja na što morate biti posebno ponosni, a isto tako se, vjerujem, osjećaju sve starije generacije koje su također časno nosile dres kluba, ali i buduće generacije koje će s vremenom krenuti vašim stopama. Kad vam se slegnu dojmovi i kada zaista postanete svjesni što ste upravo ostvarili, sigurno ćete krenuti u nove pobjede, a mi ćemo ih svi s velikim veseljem pratiti. Još jednom, svaka čast! - poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Čestitke rukometašima stižu sa svih strana. 

- Čestitali su nam naši rivali ove sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige. Čestitke smo dobili i od klubova Premijer lige protiv kojih ćemo igrati iduće sezone. Nismo dobili čestitke samo rukometnih klubova, već i klubova iz drugih sportova, i ne samo sportskih klubova - rekao je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik uz dodatak, tj. poziv: 'Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju!'.
Svake sezone u vrhu, a sad u trećoj na vrhu!
Prije tri sezone su ušli u drugi razred hrvatskog rukometa. Prvu sezonu otvorili su sa šest pobjeda i dva remija. Na kraju su dijelili treće mjesto. Već tada su pokazali, iako su zaigrali u gotovo istom sastavu koji je osvojio prvo mjesto u nižem rangu, kako nisu zalutali u veći rang. Iduće sezone opet su bili treći, dok je ova, treća sezona bila baš treća sreća.

Otvorili su je s devet pobjeda i jednim remijem, od 1. kola su držali vrh. Naslov pobjednika osigurali su dva kola prije kraja. Što je najvažnije - u gotovo istom sastavu u kojem su prije tri godine bili najbolji u južnoj skupini Druge hrvatske lige - s većinom igrača poniklih u Gospinom polju - sad su najbolji u južnoj skupini Prve hrvatske lige te opet slave prvo mjesto i plasman u viši rang. 

28. travanj 2024 14:38