StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL - JUG Osam utakmica bez poraza, tri pobjede u nizu u gostima: Dubrovniku Soli(n) na rep!

11. ožujka 2018. - 00:07

Bez poraza u zadnje četiri utakmice u 2017., i bez poraza u 2018. godini u kojoj su odigrali četiri utakmice. Zadnji put je Dubrovnik izgubio početkom studenog prošle godine, točnije, 4. studenoga, i to u Buzetu od istoimenog domaćina s 33:27. Još je na klupi Dubrovnika bio Zlatko Saračević, koji je nakon toga dobio iduće dvije utakmice te poziv koji se ne odbija. Zvao ga je hrvatski prvak. Preuzeo je klupu PPD Zagreb, a klupu Dubrovnika ostavio svom pomoćniku, Svenu Krili, koji je dobio iduće dvije utakmice, tj. preostale dvije utakmice u 2017. godini. 

Krile se u pauzi prvenstva vratio radu s najmlađima. Na klupu je, u očekivanju dolaska novog trenera, sjeo Ante Lagator, a uz njega i dojučerašnji igrač Antonio Lončarica, koji je zbog nove ozljede odlučio zaključiti igračku te početi trenersku karijeru. Tri utakmice za redom je Dubrovnik odigrao kod kuće. Gosti su mu bili prvi Mladi Rudar, treći Hrvatski dragovoljac te drugoplasirani Split. Remi s liderom, pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca, te remi sa Splitom. Sad u prvoj utakmici u gostima u 2018. godini - 28:21 bolji od pretposljednjeg sastava lige, Solina u Solinu.

Dubrovnik je tako nanizao tri pobjede u gostima - Biograd, Vodice i sad Solin. Ima 18 bodova, ali i utakmicu manje jer ima odigrati zaostalu utakmicu u kojoj je gost Pećina, posljednjeplasiranog sastava lige. RKHM Dubrovnik drži četvrto mjesto. Ostaje žal što kod kuće nije uspio dobiti i Mladi Rudar, te Split, dva vodeća sastava lige. U tom slučaju bi možda još živjela nada da se može i do prvog mjesta te višeg ranga. Ovako, Mladi Rudar je prvi s 27 bodova, drugi Split i treći Hrvatski dragovoljac su osvojili po 22 boda te imaju utakmicu manje od lidera... 

Iduće kolo RKHM Dubrovnik dočekuje Ribola Kaštelu.

15. KOLO Solin - Dubrovnik 21:28 (9:13)
Protiv Solina nije igrao zbog bolesti Hrvoje Lončarica. Dubrovnik je pobjedu 28:21 izborio u sastavu: Dobrić (3), Avdić (3), Srna (6), Brnin (1), Radić (1), Putica (1), Bušlje (3), Bevanda (4), Dabelić (4), Cikatić (2), Čustović, Prnjat, BarišićJanđel i Morović.

27. travanj 2024 22:54