StoryEditorOCM
RukometPOTVRDIO PPD ZAGREB

Ivan Čupić i Zvonimir Srna imaju novog trenera, a i on je, kao i prethodni, također iz njihovog grada, a osim toga je najuspješniji sportaš naše županije!

Piše Tonči Vlašić
17. studenog 2022. - 16:05

Poštovani prijatelji rukometa, veliko nam je zadovoljstvo da vas možemo obavijestiti kako je novim trenerom Rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb imenovan gospodin Slavko Goluža. Proslavljenom hrvatskom rukometašu i treneru bit će ovo treći mandat na klupi hrvatskog prvaka, a prva utakmica u Machineseeker EHF Ligi prvaka očekuje ga već u četvrtak 24. studenog kada klub gostuje kod mađarskog Telekom Veszprema - stoji u priopćenju najtrofejnijeg hrvatskog kluba, PPD Zagreb.

Podsjetnik, Metkovac Ivica Obrvan je smijenjen prije neki dan, te su Ivan Čupić i Zvonimir Srna, jedan od najiskusnijih odnosno jedan od najmlađih hrvatskih reprezentativaca iz Metkovića u dresu PPD Zagreb ostali bez trenera u klubu.

image

Trenuci slavlja PPD Zagreb, ‘plešu‘ Metkovci, Zvonimir Srna i Ivan Čupić, a ne skriva radost trener Ivica Obrvan, koji je sad, kad su rezultati bili loši, smijenjen

Goluža je također legenda Metkovića, najuspješniji sportaš Dubrovačko-neretvanske županije, koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio dva olimpijska zlata, svjetsko zlato i srebro, te europsku broncu. Poslije je kao izbornik Hrvatsku odveo do bronce na Olimpijskim igrama, Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu. Klupskih trofeja ima ‘milijun‘, s PPD Zagrebom dvostruki prvak Europe, osvajač europskog Super kupa, s Metkovićem osvajač Kupa EHF... 

- Kao netko tko je svoje ime i prezime napravio u Zagrebu želim se prije svega zahvaliti ljudima u klubu na povjerenju. Posljednjih nekoliko dana proveo sam u intenzivnim razgovorima s Josipom Valčićem i Damirom Bičanićem od kojih sam dobio puno informacija. Za početak se nadam pozitivnom efektu. U ovih mjesec dana koliko je ostalo do kraja prvog dijela sezone pokušat ćemo uvesti neke sitne promjene, pa ćemo vidjeti koliko će to štimati. Situacija nije laka, ali time je i motiv veći, a ja imam strašan motiv - naglasio je 51-godišnji Goluža, koji je potpisao ugovor do kraja sezone. 

27. travanj 2024 08:12