StoryEditorOCM
RukometEURO 2020. |

FRANCUSKA U FINALU, KRATKO I JASNO, BILA JE BOLJA Ništa, imaju naše još jednu priliku učiniti najveći uspjeh još većim

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 19:26
Vodili smo s 3:2 u 8. minuti, a nakon toga nismo postigli pogodak više od 11 minuta. Za to vrijeme, čekajući četvrti pogodak, Francuska je povela s 11:3, te je naš povratak u borbu za finale postao nemoguća misija, a pogotovo kad smo poslije četvrtog pogotka, obranivši se, promašili dvije čiste situacije.

Francuska je nakon (previše) naših grešaka, izgubljenih lopti, jurila u kontru i polukontru. Na poluvremenu smo zaostajali velikih deset razlike (15:5). Još je i obrana bila dobra, Tea Pijević je imala u prvih 30 minuta pet obrana od čega su tri bile sjajne, velike, ali u napadu naše nisu imale rješenje za francusku obranu. Samo osam lopti su uputile u okvir gola.

Početak nastavaka je pokazao kako naše nisu slučajno u polufinalu. Prvih pet pogodaka u drugom poluvremenu postigle su za nepunih sedam minuta, sedam u prvih deset minuta... 

Ništa, izgubile su naše (svoje prvo povijesno) polufinale od aktualnih europskih prvakinja i olimpijskih doprvakinja, reprezentacije kojoj je ovo bilo dvanaesto polufinale na velikim natjecanjima s 30:19. Ostaje im još jedna prilika za medalju, učiniti najveći uspjeh još većim. U nedjelju, 20. prosinca, od 15.30 sati, čeka ih u danskom Herningu bitka za broncu. Supernik je domaćin, Danska, koja je u drugom polufinalu s 27:24 izgubila od Norveške.
27. travanj 2024 19:38