StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

DUBROVNIK DOBIO DERBI TE JE BOD BLIŽE VRHU Maro Dabelić: 'Utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca mi govori kako možemo!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
18. veljače 2018. - 01:32

Obrana smo odigrali sjajno. Napad također. Atmosfera u dvorani je bila fantastična. Baš takva. Fantastični su bili kako naši navijači, tako i gostujući. Ne sjećam se kad je ovakva atmosfera bila u Gospinom polju. Na terenu 'krv' od prvog do zadnjeg minuta, od prvog do zadnjeg igrača. Prolazile su nam akcije, sve što smo se bili dogovorili. U obrani smo se spajali. Da, od vratara do zadnjeg igrača na klupi, svatko, baš svatko je dao sve od sebe - istaknuo je Maro Dabelić, kapetan RKHM Dubrovnik nakon 28:21 pobjede kod kuće protiv Hrvatskog dragovoljca u derbiju 12. kola Prve hrvatske lige - jug.

Opet loš početak. Protiv Mladog Rudara otvorili ste s 0:5, a sad protiv Hrvatskog dragovoljca 0:4.

- Recimo kako je to prvo zbog promjene trenera. Svatko donosi nešto novo. Zatim, i zbog imperativa, te silne želje da se pokažemo. Vratiti se nakon 0:5 prije sedam dana, sad nakon 0:4, te već na poluvremenu bit u egalu. To su veliki napori. Svaka čast svima, cijeloj ekipi. Svih šesnaest moramo igrati. Jedino tako možemo odigrati na ovako visokom nivou, a što je trebalo napraviti nakon tako loših otvaranja.

U idućem kolu Dubrovnik ide u Rijeku. Gost je Pećina.

- Moramo u Rijeci odigrati kako smo odigrali protiv Hrvatskog dragovoljca veći dio utakmice. Znamo što je bilo na Korčuli u Kupu ako misliš da ćeš lako. Pećine su na začelju, međutim, naš pristup mora biti kakav je bio zadnje dvije utakmice.

Razveselio je Dubrovnika i rezultat iz Metkovića gdje je Metković 1963. odigrao neodlučeno s liderom, Mladim Rudarom. Dakle, sad je Dubrovnik korak bliže vrhu. Sad zaostaje šest bodova za vodećim dvojcem, Splitom i Mladim Rudarom. Do kraja je još deset kola, 20 bodova je u igri.

- Po meni Mladi Rudar nema izgleda biti prvi. Split, zatim Hrvatski dragovoljac te mi. Između nas treba tražiti prvaka. Raspored Mladog Rudara je težak. Mi smo imali najteži raspored prvi dio. U drugom nam dolazi i Split, dolazi i Ribola Kaštela… Sad, možemo li unatoč ovih šest bodova manje od lidera, a deset kola je do kraja, izboriti prvo mjesto? Zadatak je težak, ali ne predajemo se. Ova utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca mi govori kako možemo. Nadam se samo da nam neće izgubljeni bod protiv Mladog Rudara na kraju nedostajati – naglasio je Dabelić.

RKHM Dubrovnik do kraja
Dubrovnik iduće kolo igra protiv Pećina u gostima. Nakon toga dočekuje Split u Gospinom polju. Zatim ide u goste Solinu. Potom dvije zaredom igra doma: Ribola Kaštela i Buzet. Nakon toga putuje u Metković, gost je Metkovića 1963.. Dolazi mu Biograd. Ide u goste Kozali. Dolaze mu Vodice i na kraju je gost Mladog Rudara. 

POREDAK
1. Split
21 bod, 2. Mladi Rudar 21 bod, 3. Hrvatski dragovoljac 18 bodova, 4. RKHM Dubrovnik 15 bodova, 5. Kozala 11 bodova, 6. Buzet 11 bodova, 7. Ribola Kaštela (utakmica manje) 11 bodova, 8. Metković 1963. 11 bodova, 9. Vodice 9 bodova, 10. Biograd 8 bodova, 11. Solin 3 boda, 12. Pećine (utakmica manje) 3 boda. 

28. travanj 2024 03:48