StoryEditorOCM
OstaloHALO VARŠAVA |

ŽUPLJANINU KORONA ZATVORILA DVORANU U NJEMAČKOJ, TE JE VEĆ STIGAO U POLJSKU Deset dana do borbe, Antun Račić: ‘Napredovao je on, ali i ja!‘

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2021. - 10:39

Za deset dana će Antun Račić upisati svoju 37. profesionalnu borbu. Čeka ga u poljskom Lodzu 27-godišnji Poljak Sebastian Przybysz. Račić drugi put brani naslov prvaka KSW-a u bantam kategoriji. Spreman?

- Sve je u najboljem redu. Skidam sad kilažu. Iskreno, nisam ni imao vremena za odmorit se od posljednje borbe, koju sam imao sredinom prosinca. Srećom, nisam iz te zadnje borbe izašao s nikakvim problemom, nisam bio ozlijeđen – istaknuo je Župljanin, koji je 9. studenog 2019. u zagrebačkoj Areni ispisao povijest – dobio Poljaka Damiana Stasiaka te postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji, a 19. prosincu prošle godine protiv Brazilca Bruna Dos Santosa u poljskom Lodzu obranio naslov. Nakon te borbe, dok je slavio, u kavez je ušetao upravo Przybysz, te mu 'bacio rukavicu'.

image
Antun Račić Vs. Sebastian Przybysz borit će se u Lodzu 20. ožujka na 59. priredbi KSW-a
Ksw

Račić će tako 20. ožujka (po drugi put) na 59. priredbi sjajne poljske organizacije braniti naslov. Przybysza dobro pozna. Bili su suparnici krajem 2018. godine, 1. prosinca. Račić je slavio nakon tri runde po pet minuta jednoglasnom sudačkom odlukom.

- Przybysz je napredovao od te naše borbe. U međuvremenu je imao tri borbe i dobio sve tri, ali napredovao sam i ja - naglasio je 30-godišnji Račić.

Poljak ima sedam pobjeda i dva poraza u profesionalnim vodama. Račić je od svojih 36 profesionalnih borbi dobio dvadeset i pet, izgubio osam, dok je jedna završila bez pobjednika. Račić ne zna za poraz od 20. svibnja 2017. godine. Nakon toga je nanizao sedam pobjeda, posljednjih šest u KSW organizaciji u kojoj je bez poraza.

- Radim naporno. Nisam stao od sredine siječnja kad sam otišao u Njemačku, u Düsseldorf. Prije neki dan sam imao problem jer su njemačke vlasti zbog pogoršane epidemiološke situacije zatvorile dvorane, ali moj menadžer Ivan Dijaković je brzo reagirao, te sam odmah otputovao u Poljsku. Već sam nekoliko dana u Varšavi. Tu sad treniram. Skupa sa mnom je došao trener za boks, te sparing partner. Stoji, u Njemačkoj bi bilo bolje, imao bih tamo više sparing partnera, ali, kao je, tako je. Najvažnije je da smo se brzo snašli, te nastavili pripreme bez problema. Sad je, ponavljam, sve u najboljem redu - naglasio je Račić.

image
Antun Račić u razgovoru za RTL nakon što je krajem 2019. u zagrebačkoj Areni pred 12.500 gledatelja postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji foto: Tonči Vlašić
02. svibanj 2024 18:33