StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ŽDRIJEB SKUPINA DRUGOG KRUGA ETTU CUPA 'Pituri' doznali tko sve dolazi u Gospino polje!

4. listopada 2017. - 00:19

Češki SF SKK El Nino iz Praga, španjolski DKV Borges Vall i belgijski CT Royal Alpa Schaerbeek Woluwe stižu u Dubrovnik u goste Libertas Marinkoloru, koji je domaćin turnira skupine 'D' drugog kruga ETTU Cupa. U Gospinom polju, velikoj dvorani, igra će se 28. i 29. listopada.

Španjolski sastav je bio pobjednik skupine 'C' prvog kruga, a belgijski je zauzeo drugo mjesto u skupini 'B' u kojoj je prvi bio talijanski ASD Marcozzi. Zanimljivo, u obje skupine, 'B' i 'C', zatvorio se krug: tri ekipe s istim učinkom (tri pobjede i jedan poraz) te je na kraju odlučivala set razlika. Najslabiji u oba kruga ostao je bez plasmana u dalnje natjecanje gdje su prošla po dva najbolja iz svake skupine. 

Preostala dva sastava dubrovačke skupine drugog kruga, Libertas Marinkolor i SF SKK El Nino, bili su slobodni u prvom krugu. Ukupno su četiri skupine drugog kruga s po četiri sastava. U prvom krugu su bile također četiri skupine, ali svaka s po pet sastava. 

- Ima promjena u sustavu natjecanja u odnosu na prethodne sezone. Samo pobjednik skupine drugog kruga je siguran za nastup u trećem krugu. Zatim, novo je da se u trećem krugu igraju dva meča, doma i vanka - naglasio je Damir Gleđ.

'Pituri' su u subotu počeli novu sezonu. Dobili su na startu HEP Hrvatske Super lige u Zagrebu GSTK Zagreb sa 4:1. U subotu, 7. listopada, u 2. kolu, dočekuju varaždinski StaRR, prvog favorita u oba domaća natjecanja. Super derbi HEP Hrvatske Super lige između aktualnog prvaka (Libertas Marinkolora) i doprvaka (StaRR) u maloj dvorani Gospina polja počinje u 17 sati.  

30. travanj 2024 12:30