StoryEditorOCM
OstaloJEDNOGLASNO KONAVLJANIN

Zbog propuštenog 1. kola ne ide dalje, ali Ante Delija je u Atlanti ostvario petu pobjedu u nizu u PFL-u!

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2023. - 06:06

Deseti put je u karijeri izašao na pozornicu PFL-a, ostvario petu pobjedu za redom, a osmu ukupno. Samo je izgubio od Bruna Cappelozze prije dvije godine, prvo u ligi, te na kraju od Brazilca i u finalu. Prošle sezone je dobio sva četiri meča, Sheltona Gravesa i Renana Ferreiru, te dva puta Matheusa Scheffela, uzeo pojas, te nagradu od milijun američkih dolara.

Ove godine je zbog ozljede propustio prvo od dva kvalifikacijska kola, te je u drugom imao super težak zadatak. Morao je nokautirao Mauricia Greenea u prvoj polovici prve runde, točnije, u prve dvije minute i 34 sekunde kako bi uskočio među četiri najbolja u ligi. U tome nije uspio, za njega je sezona završena, ali Konavljanin Ante Delija napušta Atlantu s pobjedom.

image

Borba večeri u Atlanti - Delija vs. Greene

Dva kilograma je imao više 36-godišnji Amerikanac od Delije na službenoj vagi. Zatim, pet centimetara je viši (201), a sedam centimetara mu je duži raspon ruku (208). Imao je i iskustvo od osam borbi u UFC-u u kojem je ostvario polovičan učinak. Imao je i pobjedu nokautom u 1. kolu u drugoj rundi, te 5 bodova na svom kontu. Ali, kako je Delija u najavi borbe istaknuo, ‘fizički sam jači’, i tu svoju prednost je Konavljanin znao iskoristiti u ‘kavezu‘ Overtime Elite Arene u Atlanti, u borbi večeri.

Krajem prve runde Delija je prvi put bio blizu pobjede, još bliže početkom druge četvrtine. Minutu i pol do kraja druge runde svjedočili smo bijegu Greenea s jedne na drugu stranu kaveza. U završnici druge runde Amerikanca je spasio znak gonga. Do pobjede je 32-godišnji Konavljanin pod vodstvom Stipe Drviša stigao jednoglasnom sudačkom odlukom. Pokazao je više, dosta dosta više, pogotovo u drugoj i trećoj rundi u kojima je bio dominantan. Potpisao je i najjači udarac cijele večeri. Nitko takvom brzinom nije potegao.

Delija je pobjedom izbacio Greenea iz polufinala, donio sreću drugom Amerikancu, Jordanu Heidermanu, koji će se za finale boriti protiv Rusa Denisa Goltsova, dok su u drugom polufinalu suparnici Brazilci, Renan Ferreira i Marcelo Nunes. Potonji je prošao dalje s pobjedom i porazom. Izgubio je u 1. kolu od Greenea protiv kojeg je Konavljanin stigao do svoje 24. pobjede u dvadeset i devetoj profesionalnoj borbi u karijeri.

Konavljanin je tako bez poraza ove sezone, s pobjedom u jedinom meču predao pojas prvaka PFL-a u teškoj kategoriji. 

image

Ante Delija u PFL-u

03. svibanj 2024 19:15