StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Zaslužili su! Šejla Škaljić, Borna Butijer i Luka Ivanković idu na Svjetsko kadetsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2023. - 16:57

Križa Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i trener hrvatske reprezentacije, kalendar, te upisuje, kad je što i tko gdje ide, a kad se pogleda samo ovaj i idući mjesec, gotovo da nema slobodnih dana.

Što je sve upisao? Iva Oberan ide pod njegovim vodstvom iduću subotu u akciju. Čeka je nastup na Mastersu u Budimpešti, a kad smo kod sjajne članice Župe dubrovačke, ona će skupa s Josipom Bulićem, Anđelom Violić i Petrunjelom Pavić, trojcem Dubrovnik 1966., i na Grand Prix u Zagreb.

Spomenuti kvartet ima ići i na trening kamp u Izolu. Imali li još što?

Ima! – kaže Semiz, te upisuje u kalendar gdje stoji Svjetsko kadetsko prvenstvo imena: Šejla Škaljić, Borna Butijer i Luka Ivanović. Prvo dvoje su članovi njegovog kluba, a Luka je iz Judo kluba Dubrovnik. Svo troje uspješni ove godine na državnom prvenstvu. Dočekali su poziv. Zaslužili su ga, te će se za manje od mjesec dana okušat u kimonu s državnim grbom na najvećem svjetskom natjecanju za svoj uzrast. 

image

Luka Ivanković (prvi s desna), član Judo kluba Mokošica

Tonči Vlašić/
image

Borna Butijer (Dubrovnik 1966.) slavi na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu

Tino MariĆ (hjs)/

Svjetsko juniorsko prvenstvo je u Zagrebu od 23. do 26. kolovoza, pojedinačno, ekipno je 27. kolovoza. Grand Prix na istom mjestu je tjedan prije, od 18. do 20. kolovoza. Masters u Budimpešti na koji ide Oberan je od 4. do 6. kolovoza.

09. svibanj 2024 19:06