StoryEditorOCM
OstaloJUDAŠICA DUBROVNIKA 1966. OSVOJILA BRONCU U PORTUGALU

USPJEH PETRUNJELE PAVIĆ NA EUROPSKOM JUNIORSKOM KUPU Tri ippona za treće mjesto!

17. ožujka 2019. - 22:54
Petrunjela Pavić je osvojila broncu na Europskom juniorskom kupu u Portugalu. Jučer je Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, bila druga u kategoriji do 63 kilograma, a sad je uspjeh na tatamiju u Coimbri ostvarila judašica Dubrovnika 1966., koja je bila treća u kategoriji do 78 kilograma.

Pavić je prvo ipponom savladala Francuskinju Laurine Hary, zatim Ruskinju Aleksandru Nikolaevu te izborila polufinale u kojem nije uspjela savladati domaću natjecateljicu, Portugalku Patriciu Sampaio. Međutim, imala je priliku za popravni, borbu za treće mjesto, i nije je propustila. Betty Vuk iz Italije je doživjela sudbinu Hary i Nikolaeve. I nju je Pavić savladala ipponom te je 18-godišnja dubrovačka judašica stigla do svog drugog postolja u karijeri na Europskim juniorskim kupovima.

Prvo postolje je izborila prije godinu dana kad je također bila brončana, a to je uspjela na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu, također u kategoriji do 78 kilograma. Pavić se može pohvaliti kako je bila uspješna i na Europskim seniorskim kupovima. Prvo je prošle godine u Dubrovniku osvojila broncu (na slici, Pavić prva s desna), a dva mjeseca poslije u Beogradu zlato.

Ukupno ima pet medalja s Europskih kupova. Prvu je osvojila na Europskom kadetskom kupu 2016. u Zagrebu kada je bila druga u kategoriji do 70 kilograma.

Pod vodstvom trenera Matea Semiza u Coimbri je drugoj, posljednjeg dana Europskog juniorskog kupa, nastupio i Ardian Sufaj, ali je porazom u prvoj borbi od Francuza Francisa Damiera, koji je na kraju osvojio broncu, ostao bez plasmana u kategoriji do 90 kilograma.
28. travanj 2024 05:44