StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

TREĆA HL DUBROVNIK NERETVA Prud skinuo Slivno s vrha na koje je skočio Omladinac, dojučerašnjeg lidera preskočila je i Torcida

Piše Tonči Vlašić
13. listopada 2020. - 12:37
Promjena na vrhu. Slivno je izgubilo kao domaćin u Metkoviću od Pruda, a kako su Omladinac i Torcida Osojnik bili uspješni, palo je s prvog na treće mjesto. Zaostaje za Omladincem i Torcidom Osojnik dva boda. Prud je uspjehom stigao na četvrto mjesto, na samo bod od Slivna, a tri manje od vodećeg dvojca.

Rezultatski najzanimljivije je - 13:11 konačni rezultat - bilo u Metkoviću u ogledu između Slivna i Pruda, te u Srebrenom gdje su igrali Sokol i HVIDRA Gromača. Slivno je vodilo 5:3, imalo prednost i nakon guma (9:7), ali u zadnjem krugu je Prud dobio tri od četiri discipline, i to sva tri super uvjerljivo, te ostvario uspjeh. Dragan Jakić je donio šest poena Prudu, Ante Jakić pet, Mario Marušić četiri…

U Srebrenom je domaćin (Sokol) također poveo s 5:3, imao također nakon ‘guma’ prednost (9:7), te je odlučivao zadnji krug. Domaćinu je trebao dobiti dvije discipline za pobjedu, gost jednu više. Božo Urlović je za Sokola dobio pojedinca, a Vlatko Caput i Gracija Stjepčević par, te je sastav iz Dubravke stigao do druge trećeligaške pobjede u povijesti. Najmlađi (Gracija Stjepčević) je dobio tri od četiri discipline, Božo Urlović obje (u prvom krugu je slavio u trojci s Vlatkom Caputom i Lukom Hendićem).

Ploče su protiv Rijeke dobile prvi krug sa čistih 8:0. Iako je Rijeka dobila tri od četiri ‘gume’, nije uspjela u zadnjem krugu napraviti preokret. Na kraju 15:9 za Ploče, koja su na tri pobjede i tri poraza, dok Rijeka u svakoj rubrici ima upisan broj 2 (pobjede, neriješen rezultat i poraz).

Torcida Osojnik – Umčani 14:10. Prvi i zadnji krug po 4:4, a na ‘gumama’ 3:1. Brzinsko izbijanje je bilo rezultatski najuzbudljivije: Antun Lučić je pogodio 21 od 43 boće, a Nedo Gašpar 19 od 37, te je domaćin razvukao osmijeh.

Omladinac, novi lider, prošetao se kroz Gornju Vrućicu. Nakon prvog kruga vodio je s 8:0, na ‘gumama’ je bilo isto, te je na semaforu stajalo 16:0 za sastav iz Vodovađe, koji je na kraju slavio s 20:4, a koji iduće kolo dočekuje Torcidu Osojnik. To je derbi 7. kola.

Rezultati 6. kola: Sokol – Hvidra Gromača 13:11, Ploče – Rijeka 15:9, Slivno – Prud 11:13, Gornja Vrućica – Omladinac 4:20, Torcida Osojnik – Umčani 14:10. Poredak: 1. Omladinac 13 bodova, 2. Torcida Osojnik 13 bodova, 3. Slivno 11 bodova, 4. Prud 10 bodova, 5. Ploče 9 bodova, 6. Rijeka 8 bodova, 7. Sokol 7 bodova, 8. Umčani 6 bodova, 9. HVIDRA Gromača 6 bodova, 10. Gornja Vrućica 3 boda. Raspored 7. kola, subota, 17. listopada: Prud – Gornja Vrućica, Rijeka – Slivno, nedjelja, 18. listopada: Umčani – Sokol, Omladinac – Torcida Osojnik, HVIDRA Gromača – Ploče.  
30. travanj 2024 19:15