StoryEditorOCM
OstaloSUPER LIGA ODBOJKAŠICA

Tko preživi, pričat će! Dva dana nakon neviđenog preokreta kod Splita, dan nakon pobjede Splita protiv Osijeka, Dubrovnik je opet ‘živ‘. Zadnje kolo ‘para gaće‘

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2022. - 19:12

Prvo povratak unatrag, 48 sati prije Dubrovnik je dobio u Splitu istoimenog domaćina, jedinu ekipu kojoj je mogao prepustiti posljednje mjesto, jedino koje vodi izravno u niži rang.

Split je prije tog ogleda imao dvije pobjede, Dubrovnik jednu, i to protiv Splita u Gospinom polju. Split je utakmici biti ili ne biti vodio 2:1 u setovima i 24:22 u četvrtom, dakle, imao dvije meč lopte, a zatim se dogodilo nešto rijetko viđeno. Dubrovnik je nanizao trinaest poena, dobio četvrti set s 26:24, a u petom odlučujućem, koji se igra do 15, poveo 9:0! Slavio je na kraju 15:4, tj. opet 3:2 u setovima protiv Splita. U tom trenutku, a uoči zadnje dvije utakmice sezone, poravnati po broju pobjeda. Split više bodova. 

Dan nakon poraza od Dubrovnika igrao je Split zaostalu utakmicu. Dočekao je Osijek, koji ne može u doigravanje za prvaka, među četiri najbolja, a niti strahuje od ispadanja. Velika želja Splita je presudila. Dubrovnik opet zadnji. Split tri pobjede, a Dubrovnik dvije.

Danas, 48 sati nakon pobjede usred Splita, a 24 sata nakon što je Split dobio kod kuće Osijek, Dubrovnik je dočekao Rijeku, koja je, ni gore, ni dole, lišena svih briga. Dubrovnik, iako umoran i od svoje pobjede protiv Splita, i od gledanja utakmice Split – Osijek, gorio je od želje za pobjedom.

To mu je donijelo prvi set protiv Rijeke. Nije išlo u drugom, ali jest potom u iduća dva. Opet Split i Dubrovnik isto, po tri pobjede. Dubrovnik je ostao u igri. Zadnje kolo odlučuje. Dubrovnik dočekuje Karlovac, koji je ni gore, ni dole, Split je gost zagrebačkog Dinama, koji je gore, u doigravanju za prvaka.

Dubrovniku treba u srijedu, 30. ožujka, pobjeda protiv Karlovca u Gospinom polju (16 sati), ali i poraz Splita kod Dinama (srijeda, 30. ožujka, u 20 sati).  

image

Poen po poen - Dubrovnik

Tonči Vlašić
image

Ema Šušić - priprema za servis

Tonči Vlašić
image

Dubrovnik - Rijeka 3:1

Tonči Vlašić
image

Katarina Drobac (Dubrovnik)

Tonči Vlašić
image

Servis Mara Šilje

Tonči Vlašić
image

Minuta dogovora - Mirjana Vreća, trenerica Dubrovnika

Tonči Vlašić
image

Skok u pobjedu - Doris Buzolić (Dubrovnik)

Tonči Vlašić
image

Stop Rijeci - blok Dubrovnika

Tonči Vlašić
image

Idemooooooo! - bodri Paulina Prkačin igračice Dubrovnika

Tonči Vlašić
image

Osmijeh na licu kondicijskog trenera Dubrovnika Tomaža Jurišića

Tonči Vlašić

POBJEDAAAAAAA!!!

Dubrovnik je nakion 96 minuta igre dobio Rijeku 3:1 (25:13, 19:25, 25:23, 25:16) pod vodstvom Mirjane Vreće, Marine Radić, Pauline Prkačin i Tomaža Juršića igrajući u sastavu Anđela Turuk, Karla Burđelez, Nina Jakić, Mara Šilje, Ivana Marinović, Marijeta Lolić, Marija Kristić, Doris Buzolić, Ema Šušić, Nora Gustin, Gabriela Stipanović Katarina Drobac.

image

Dubrovnik je osvojio treći set - slavi Marijeta Lolić (desno)

Tonči Vlašić
image

Pobjednički ples odbojkašica Dubrovnika

Tonči Vlašić
image

Radost odbojkašica Dubrovnika - 'zaplivale' od sreće

Tonči Vlašić
28. travanj 2024 19:15