StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Sve po starom, i sve je isto kako je bilo i u prvom dijelu kad se igralo u Zagrebu, Dubrovniku dobio derbi i dočekao poraz prvog pratitelja

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2024. - 19:46

Mia Obradović, Lara Dežulović, Anamarija Mrakić, Manuela Karač, Matea Vuletić, Mia Vukas, Doris Buzolić, Julia Oliveira Franco, Milica Đukić, Laura Gnjatović, Gabriela Stipanović, Iva Maslać, Laura Prkačin i Marija Kristić – to je sastav Dubrovnika koji je pod vodstvom Leonarda Barića, Pauline Prkačin i Maje Ereš dobio u Gospinom polju derbi 14. kola drugog razreda protiv Olimpika, te je i dalje lider sa stopostotnim učinkom.

Ali, nije mu bilo lako doći do četrnaeste pobjede. Gošće iz Zagreba su dobile prvi set s 25:22, drugi je imao dodatak, 26:24 za Dubrovnik, koji je potom  dobio i treći s 25:21. Olimpik je izjednačio dobivši četvrti set s 25:19, te je pobjednika odlučio peti set – 15:10 za lidera. U drugom setu Olimpik je imao dvije set lopte, imao je na početku tog seta u nekoliko navrata po pet poena razlike (6:1, 7:2, 13:8), i onda od 22:24 do 26:24 za Dubrovnik. U trećem setu 22:11 za Dubrovnik, ali nakon toga serija Olimpika 8:0. Međutim, nakon toga dubrovačka ekipa nije dozvolila preokret. U četvrtom je Olimpik imao kontrolu seta, a u petom je poveo sa 6:2. Ipak, kad je bilo najvažnije – Dubrovnik bolji.

I kad je to uspio, sad ima veću prednost u odnosu na pratnju jer 14. kolo nije bilo sretno za do jučer prvog pratitelja, Veli Vrh. Upisao je treći poraz, poražen je u Vinkovcima s 1:3, te sad s HAOK Mladost II dijeli drugo mjesto s omjerom pobjeda i poraza 11/3. Olimpik i Pula su na diobi četvrtog mjesta s po 10/4, Drenova je peta sa 7/7… Vinkovci su osmi 5/9.

image

Trener Leonard Barić i Laura Gnjatović

Tonči Vlašić/

Zanimljivo, i u prvom dijelu sezone Olimpik – Dubrovnik 2:3. Tad u Zagreb, ali i tad je Dubrovnik izgubio prvi i četvrti set, a dobio drugi, treći i peti. U iduća dva kola nova dva iskušenja za Dubrovnik. Gost je ekipe Veli Vrh, a zatim dočekuje HAOK Mladost II.

Protiv Olimpika debi u dresu Dubrovnika imala je 22-godišnja Brazilka Julia Oliveira Franco. Igra na poziciji tehničara. Prvi put nastupa izvan svoje domovine. 

05. lipanj 2024 04:56