StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Suci su bili jednoglasni, Antun Račić nije uspio zaustaviti pet i pol godina dugi niz pet godina mlađeg Gruzijca

Piše Tonči Vlašić
13. studenog 2022. - 07:33
Antun Račić u zagrebačkoj Areni 9. studenog 2019. godine uoči borbe u kojoj je pred 12.000 gledatelja postao prvi prvak KSW-a u bantam kategorijiTonči Vlašić/

Antun Račić nije uspio doći do nove pobjede u KSW-u, već je upisao treći poraz za redom na priredbama poljske organizacije. Župljanin je bio prvi vlasnik pojasa prvaka bantam kategorije, tko se ne sjeća pobjede protiv Poljaka Damiana Stasiaka pred 12.000 gledatelja u zagrebačkoj Areni krajem 2019. godine.

Račić je u prosincu 2020. godine obranio naslov, Jednoglasnom odlukom sudaca dobio je Brazilca Augusta dos Santosa, ali u ožujku prošle godine prvo poraz od Sebastiana Przybysza, kojeg je Račić dobio krajem 2018. godine na svom putu do borbe za pojas, a pola godine kasnije 32-godišnji Župaljanin je izgubio i od Jakuba Wiklacza.

U travnju ove godine, na priredbi EMC-a, Antun je upisao pobjedu. Dobio Brazilca Jeovannyja de Oliveiru, te tako i novu priliku u KSW-u. Međutim, na priredbi održanoj nedaleko od Varšave, poražen je sad od pet godina mlađeg Gruzijca, 27-godišnjeg Zuriko Jojua, koji je jedini poraz u karijeri upisao 7. travnja 2017. godine. Jojua je u svom debiju u KSW-u bio uspješniji jednoglasnom odlukom sudaca, te je stigao do svoje ukupno devete pobjede, a osme u nizu u desetoj profesionalnoj borbi u karijeri.

Župljanin je ostao na 26 pobjeda, jedna njegova borba je završila bez pobjednika, a ovo mu je jedanaesti poraz. U KSW-u Račić ima šest pobjeda i tri poraza.

image

Antun Račić, borac iz Župe dubrovačke

03. svibanj 2024 00:28