StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

SUCI JEDNOGLASNI, POLJAK JE BIO BOLJI Antun Račić nije uspio obraniti naslov prvaka KSW-a u bantam kategoriji!

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2021. - 00:14

Ovaj put nije uspio. Antun Račić nije kao prije tri mjeseca uspio obraniti naslov prvaka, nije kao krajem 2018. godine uspio svladati Poljaka Sebastiana Przybysza, te više nije vlasnik pojasa prvaka KSW-a u bantam kategoriji.

Račić je bio neporažen od 2017. godine, nanizao je sedam pobjeda, posljednjih šest na KSW-ovim priredbama, ali nije uspio dobiti još jednu. Poražen je u poljskom gradu Lodzu gdje je prije tri mjeseca prvi put branio te obranio naslov. Tad je bio bolji od Brazilca Bruna Augusta dos Santosa, prvog borca koji je imao želju skinuti 30-godišnjeg Župljanina s trona na koji je zasjeo krajem 2019. godine u zagrebačkog Areni, kad je pred 12.500 gledatelja ispisao povijest svladavši Poljaka Damiana Stasiaka, te postao prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji.

Uoči 59. priredbe KSW-a, sjajne poljske organizacije, postavljalo se pitanje: Hoće li Sebastian Przybysz ovaj put uspjeti probiti zid koji je izgradio Hrvat ili će Antun Račić ipak ostati na prijestolju KSW najlakše kategorije? Odgovor je: Poljak je uspio. Sva tri suca su na svoj papirić upisala nakon pet rundi po pet minuta odlične borbe kako je bolji bio 27-godišnji Poljak, dvojica rezultatom 49:46, dok je treći sudac upisao 48:47. Przybysz je tako ostvario četvrtu pobjedu za redom, zadnji poraz je upisao od Račića, te je sad na skoru osam pobjeda i dva poraza u profesionalnioj karijeri. 

Račić je pak ostao na 25 pobjeda. Bila je ovo njegova 35. borba u profesionalnoj karijeri. Debi je imao prije gotovo 12 godina, u travnju 2009. godine. Deset godina nakon debija je ostvario svoj najveći uspjeh - postao KSW-ov prvak u bantam kategoriji, i to prvi u povijesti KSW-ove organizacije. Naslov je obranio jednom, krajem 2020., ali ne i drugi put. Međutim, nema sumnje kako će s obzirom što je sve ostvario u KSW-u, ako poželi, dobiti priliku za popravni. U to nema sumnje! 

image
Antun Račić na vaganju uoči borbe u Lodzu
Sebastian Rudnicki
27. travanj 2024 07:26