StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Stop državnoj prvakinji, Barbara Janičić uspješno krenula u obranu naslova pobjednice Kupa Hrvatske: ‘Nakon dužeg vremena sam opet ja bila bolja!‘

Piše Tonči Vlašić
23. ožujka 2023. - 19:49

Jelena Buchberger, članica Badmintonskog kluba Velika Gorica, nije početkom godine na seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje je prvi put odigrano u zagrebačkom Agram Clubu, dozvolila da Badmintonski klub Medvedgrad 1998. uzme sve zlatne medalje, već se trofejni zagrebački klub morao zadovoljiti s četiri od pet mogućih zlata.

Buchberger je treću godinu za redom slavila u konkurenciji seniorki na državnom. Dubrovački badminton njezin uspjeh pamti po činjenici kako je na putu do zlata, i to u polufinalu, zaustavila Barbaru Janičić, najbolju dubrovačku igračicu. Bilo je 21:18 i 21:14, te je Dubrovkinja osvojila broncu.

Šest tjedana poslije Janičić je osvojila zlato u Čakovcu na prvom krugu nove sezone seniorskog Kupa Hrvatske, i to je u finalu uzvratila aktualnoj seniorskoj prvakinji za poraz na državnom. Janičić - Buchberger 21:16 i 21:19.

- Nakon dužeg vremena sam opet ja bila bolja. Naime, Jelena je dobila prethodna tri meča – rekla je Janičić, koja je imala ukupno tri meča u Čakovcu. Drugi je bio dubrovačko polufinale u kojem je s 21:10 i 21:12 svladala povratnicu, Miu Čerjan, koja je s dvije pobjede izborila mjesto među četiri najbolje. Na kraju je poražena i u meču za treće mjesto od druge nositeljice, Stelle Balenović iz Medvedgrada 1998.  

Ipak, što nije uspjela u pojedinačnoj konkurenciji, Čerjan je ostvarila s Nikolinom Kabiček. Par Dubrovnika je bio uspješan u četvrtfinalu, a nakon poraza u polufinalu od prvih nositeljica, Stelle Balenović i Ane Pranić, dobio je u meču za broncu par Flexa, Vlatku Kops i Josipu Krtić Bečaj. Kabiček je u pojedinačnoj konkurenciji poražena na startu, osmini finala, nakon čega je s dvije pobjede zauzela deveto mjesto.

- Idući nastup imam krajem travnja, drugi krug seniorskog Kupa Hrvatske u Zagrebu. U svibnju ću nastupiti na turnirima u Austriji i Sloveniji – rekla je Janičić, koja ove sezone brani naslov pobjednice seniorskog Kupa Hrvatske, i ne samo pojedinačno, već i u mješovitim parovima.

S obzirom na konkurenciju i put, prvi korak je bio itekako uspješan.

27. travanj 2024 07:44