StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

STANKOVIĆEV ŠIRI POPIS ZA ČEŠKU Izbornik među trideset imena uvrstio petoricu Dubrovčana, još nema potvrde igra li se za koji dan

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2020. - 09:35
Mato Stanković, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, objavio je širi popis igrača na koje računa u dodatnim kvalifikacijama. Hrvatska će protiv Češke tražiti prolaz na Svjetsko prvenstvo, ali još nema potvrde hoće li se igrati kako je bilo predviđeno prije mjesec dana, 7. studenog u Zadru i uzvrat tri dana poslije u Brnu, ili će se kvalifikacije odgoditi za neki drugi termin. 

Uglavnom, sad su na širem popisu od igrača Squarea vratar Zoran Primić, a od Dubrovčana su među trideset reprezentativaca još Dario Marinović (Jimbee Cartagena / Španjolska), Maro Đuraš (TSV Weilimdorf / Njemačka), te Ante Daničić i Marko Kuraja, koji igraju za Saviatesta Mantova, talijanskog prvoligaša.

Od vratara izbornik je na popis još uvrstio Žarka Luketina (Olmissum), Filipa Baškovića (Novo vrijeme Apfel) i Marka Vukovića (Vrgorac), te Franca Jelovčića (PF Halle Gooik), Tihomira Novaka, Luku Perića i Vedrana Matoševića (Dobovec), Josipa Sutona i Kristiana Čekola (Meta Catania), Luku Sutona i Blaga Gašpara (Saviatesta Mantova), Davida Mataju (Salines Tuzla), Stjepana Perušića, Duju Kusturu, Mateja Horvata, Josipa Jurlina, Antonia Sekulića, Kristijana Postružina i Valerija Jurića (Olmissum), Duju Bajrušovića i Vedrana Kazazića (Novo vrijeme Apfel), Duška Martinca i Nikolu Gudasića (Vrgorac), Davora Kanjuha (Futsal Dinamo) i Roberta Grbića (Futsal Pula).

Hrvatska je samo jednom igrala na SP-u, i to 2000. godine u Gvatemali kad je zauzela peto mjesto, a Dubrovčanin Božidar Bobo Butigan bio izabran za najboljeg vratara prvenstva. 
27. travanj 2024 13:20