StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

SREBRO ORSANOVOG KRSTAŠA Dubrovniku ‘mali‘ Green Papper odnio krunu najboljeg na 76. Viškoj regati!

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2020. - 19:22
Krstaš Dubrovnik je ostao bez trećeg uzastopnog slavlja na Viškoj regati, koja se ove godine zbog Covida 19 održala od Splita do Starog Grada, nije išla do Visa. Zauzeo je na kraju drugo mjesto. Denis Vukas, koji je držao kormilo Orsanovog krstaša, te Ivo Kvestić, Marko Falkoni, Gordan Sentić, Maroje Kurajica, Mateo Andolšek i Alec Cvinar, na kraju su i drugi u svojoj skupini ORC razvrstanja, te četvrti najbrži brod regate. 

Nakon prve etape, u petak, od Splita do Starog Grada na Hvaru, Dubrovnik je krenuo odlično. Imao je prednost za pobjedu u ORC razvrstanju, po kojem je raspisana regata, ali kad su završili drugu etapu, koja je jutros krenula ispred Starog Grada na Hvaru do Splita, bili su peti najbrži brod regate u konkurenciji 93 jedra, morali su čekati što će napraviti manji brodovi, hoće li im koji 'mali' 'pojest' prednost.

Na kraju se to i dogodilo. Brod Green Papper Jedriličarskog kluba Split s kormilarom Stipom Gašpićem, koji je bio najbolji u skupini ORC 'B', službeni je pobjednik regate po ORC-u. Treći je po ORC-u bio All 4 One čije je kormilo držao Karlo Kuret (All 4 One je odnio pobjedu u skupini ORC 'A' ispred Dubrovnika). 

image
Krstaš Dubrovnik Jedriličarskog kluba Orsan


Zanimljivo je bilo i za titulu najbržeg broda na 76. izdanju regate. Taj pokal podigao je Mareus 3 iako je četvrti prošao ciljem druge etape. U prvoj etapi je bio najbolji s 11 minuta prednosti ispred Molo Longa Tutta Trieste, koji je od Hvara do Splita bio brži od Mareusa 3 (samo) 9 minuta. Dubrovnik je u utrci za najbrži brod zauzeo četvrto mjesto, dok je treći bio Polet Furioso splitskog Labuda, organizatora regate. 

image
Krstaš Dubrovnik Jedriličarskog kluba Orsan
30. travanj 2024 21:42