StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

SLAVI LIBERTAS MARINKOLOR NAJVEĆI USPJEH SVOG ‘MALOG‘ Miho Simović prvi put seniorski prvak Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2020. - 17:29
Uspio je, napokon, da, napokon, te slavi. Miho Simović je seniorski prvak Hrvatske, i to u muškim parovima. Svoj najveći uspjeh član Libertas Marinkolora ostvario je igrajući s Tomislavom Kolerakom. Njih dvojica su sa četiri pobjede stigli do naslova, najviše stepenice pobjedničkog postolja na državnom seniorskom prvenstvu, koje se održalo u varaždinskoj Areni.

Redom, u osmini finala su dobili Rina Vidana (Split) i Roka Metera (Dugo Selo), u četvrtfinalu par Kvarnera (Duško Marijan Morić i Luka Šarčević), u polufinalu Aleksa Krstevskog (Pula) i Doriana Kuzmića (Kvarner) te u finalu Ivana Zeljka i Danijela Mijatovića (Donat).

Prvu medalju na seniorskom prvenstvu Simović je osvojio 2012. godine. Također u paru. Tad je igrao s Markom Habijanecom. Bio je brončani. Godinu poslije osvojio je broncu u pojedinačnoj konkurenciji, stigao je do polufinala, a i 2014. je opet bio na pobjedničkom postolju muških parova, ali prvi put u finalu. Nije tad uspio otići do kraja. Izborio je srebro igrajući s Lukom Fučecom. Bio je nakon toga 2016. brončani u paru s Tomislavom Zubčićem, pa 2017. po drugi put brončani u pojedinačnoj konkurenciji, a prošle godine po drugi put u finalu muških parova, i drugi put doprvak. Srebro je 2019. osvojio s Tomislavom Japecom, klupskim suigračem.

Sad treće finale, i prvo u kojem je otišao do kraja. Simović je zlatni s Kolarekom! Simović ima ukupno sedam medalja sa seniorskih državnih prvenstava. Simović se penjao na pobjedničko postolje sedam od devet posljednjih seniorskih državnih prvenstava! Simović je sad prvi put na najvišoj stepenici postolja!
29. travanj 2024 14:12