StoryEditorOCM
OstaloJEDAN OD JUNAKA POBJEDE SQUAREA U MAJSTORICI PROTIV SPLITA TE PLASMANA U POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

SJAJNI ANTE DANIČIĆ 'Ne vidim načina da izgubimo u ovakvoj atmosferi, kad je cijeli grad iza nas, i kad ostavljamo srce na terenu!'

1. svibnja 2019. - 19:28
Svaki put nas oduševi, a svaki put mu je zadatak najteži - čuvati najopasnije protivničke igrače. Ali zna Ante Daničić sjajno odraditi svoj posao. Uz to zna pomoći i u napadu. Pogodio je u drugoj utakmici u Splitu za vodstvo 1:0, a sad u majstorici za 3:0. Square je izbacio Splita. Potpisao je preokret nakon što je izgubio kod kuće prvu utakmicu četvrtfinalne serije koja se igra na dvije pobjede.

- Svih pet puta ove sezone utakmica sa Splitom je bila čvrsta utakmica, neizvjesna... - rekao je Daničić.

Ovo vam je bila šesta utakmica protiv Splita?

- Koliko smo igrali? Šest puta. Da, jednom i u kupu. Toliko sam umoran da i ne znam koliko smo puta igrali s njima. Eto, svih šest puta je bila čvrsta i neizvjesna utakmica. Tri puta smo dobili s jedan razlike, jednom neodlučeno, te dva puta su se igrali produžetci u doigravanju... Split je uistinu kvalitetan suparnik s iskusnim, prekaljenim reprezentativcima i s nekoliko mladih igrača koji su nositelji mlade reprezentacije koja je nedavno ostvarila sjajan rezultat, plasirala se na veliko natjecanje. Namučili smo se, ali, mislim kako smo zasluženo pobijedili i izborili polufinale.

Square je izbacio baš velikog suparnika. Sjajnu momčad. Osvajanje drugog mjesta u ligaškom dijelu nije mu donijelo lagano četvrtfinale.

- Naš cilj je ove godine osvojiti prvenstvo. To nije i neće biti lako. Nismo favoriti. Realno - to je Novo vrijeme Apfel s obzirom na igrače koje imaju, činjenicu da su par godina na okupu i s obzirom na iznose koje ulažu. Stoji, i mi smo ove sezone posegnuli za pojačanjima. Doveli dvojicu Brazilaca te vratili Mara Đuraša. Pele i Bruninho nam donose kvalitetu, ali kad su došli, nisu bili fizički spremni. Drugi je problem što treba vremena da se sve posloži kad ima promjena. Međutim, dobro radimo, 'grizemo', 'ginemo' na terenu, i to se vidi. Skoncentrirani smo više na našu igru, manje na suparnika. Želja za osvajanjem trofeja je neupitna. Nema dileme kako ćemo, bez obzira tko bude suparnik, dati sve od sebe.

U polufinalu je suparnik Vrgorac. Square je domaćin u prvoj te eventualnoj majstorici.

- Vrgorac ima iskusne igrače. Većina tih igrača je po deset godina u Prvoj ligi. Skupa su dosta dugo. Doveli su sad jednog odličnog igrača, Jelavića koji je igrao u Italiji i koji ima opasnu ljevicu. Dobili smo ih oba puta za bodove, ali to ništa ne znači. Sad je polufinale. Igra se 40, čak i 50 minuta. Sve je otvoreno. Po meni su izgledi podjednaki, pedeset – pedeset. Glavu gore. Idemo se boriti.

Potom će Daničić o atmosferi na majstorici protiv Splita u Gospinom polju.

- Nema ništa ljepše nego istrčati na teren pred ovolikim brojem gledatelja. Ne sjećam se kad je dvorana bila ovako popunjena. U sjećanju su mi ostale one kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu kad je stvarno bila jedna simbioza između nas i navijača. To sam osjetio i sad. Ne vidim načina da izgubimo u ovakvoj atmosferi, kad je cijeli grad iza nas, i kad ostavljamo srce na terenu. Ja sam prije utakmice rekao u svlačionici, kad sam iz hodnika vidio što se događa na tribinama: 'Ljudi, da večeras dođe Barcelona, ne može nas pobijediti!'

Prva utakmica polufinala doigravanja između Squarea i Vrgorca po svemu sudeći će se igrati u nedjelju, 5. svibnja, u Gospinom polju (čeka se potvrda iz kancelarije dubrovačkog kluba).
Futsal Dinamo na prvaka
Futsal Dinamo je dobio 5:4 majstoricu protiv Uspinjače Gimke, koja je do 38. minute vodila sa 4:3. 'Plavi' su potom u zadnje dvije minute postigli dva pogotka te će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel. 

Polufinalni parovi: Novo vrijeme Apfel (1) - Futsal Dinamo (4), Square (2) - Vrgorac (3).

27. travanj 2024 16:21