StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Sedam medalja i ukupno sedmo mjesto u Kaštel Kambelovcu, Neptun je nakon četiri regate Kupa Dalmacije visoko u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2022. - 14:02
Neptunaši nba regati Kupa Dalmacije na Rijeci dubrovačkoj 2022. godine. Dubrovački klub je bio domaćin treće regate.Tonči Vlašić

Zlato, dva srebra, četiri bronce te ukupno sedmo mjesto – s tim se može pohvaliti Veslački klub Neptun nakon nastupa na četvrtoj regati ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, Memorijalu ‘Ivan Jerčić i Toni Čavka’, koja je održana u Kaštel Kambelovcu.

Najsjajniju medalju za dubrovački klub izveslao je četverac bez mlađih juniora u sastavu Roko Sekondo, Jakov Lazar, Ivan Ban i Luka Štrman, dok su srebrni bili Pjero Vuletić i Lovro Čondrić u skifu, Vuletić u konkurenciji kadeta, a Čondrić u konkurenciji seniora.

Broncu su osvojili Vito Šutalo u skifu u konkurenciji mlađih juniora, zatim juniorski dvojac na pariće u sastavu Toni Pulić i Maro Mojaš, koji je s Lovrom Čondrićem bio treći i u dvojcu na pariće u konkurenciji seniora. Četvrtu brončanu medalju osvojio je četverac s kormilarom mlađih juniora (Marin Cvjetović, Lukas Kristović, Leonardo Pezo, Vito Šutalo te kormilar Andro Besjedica).

Na regati su nastupili članovi četrnaest klubova (gosti Vukovar, te iz BiH). Jadran iz Zadra je bio najuspješniji, splitski Gusar drugi, a treća šibenska Krka. Neptun je bio drugi u seniorskoj konkurenciji, peti u juniorskoj, šesti u mlađe juniorskoj, te deseti u kadetskoj.

image

Pavo Bečić, šef struke Veslačkog kluba Neptun

Tonči Vlašić

U ukupnom poretku Kupa Dalmacije nakon četiri regate Neptun je na osmom mjestu. 

- Trenutno smo treći klub po uspješnosti Kupa Dalmacije u konkurenciji seniora s tim što imamo samo bod manje od drugog Gusara (66 bodova, a Gusar 67 bodova). Mornar je najbolji s 207 bodova, dok je četvrti Jadran s 45 bodova. Peti smo u juniorskoj konkurenciji, šesti u mlađe juniorskoj, a deseti u kadetskoj. U ukupnom poretku vodi Jadran, drugi je Gusar, a treća Krka. Iduća regata je u organizaciji zadarskog Jadrana u Posedarju 19. lipnja. Na toj stazi se zadnji put veslalo 1991. godine - rekao je Maro Kapović, tajnik Neptuna. 

31. svibanj 2024 17:58