StoryEditorOCM
OstaloFINALE DOIGRAVANJA STOLNOTENISAČA ZA PRVAKA HRVATSKE

PUNA MALA DVORANA ČEKA STARR 'Idemo Pituri, idemo u napad za naše boje do pobjede nove!'

13. svibnja 2017. - 16:29

Opća je mobilizacija u dubrovačkom stolnoteniskom klubu. Dva koraka su do naslova prvaka, prvog naslova u klupskoj povijesti. Pravo na poraz nemaju. Naime, prvi poraz ove sezone nakon 21 pobjede, Starr je u svom Varaždinu bio bolji sa 4:3 u prvoj utakmici finala za prvaka Hrvatske, doveo je 'Piture' u poziciju da kod kuće moraju dobiti obje utakmice.

O drugoj utakmici kod kuće sad ne razmišljaju i ne mogu razmišljati. Do nje će doći samo ako dobiju večeras drugu utakmicu. Majstorica bi se igrala na istom mjestu, u utorak, 16. svibnja. Roko Tošić, Miho Simović, Tomisčav Japec i Neven Juzbašić nisu bili sami u Varaždinu u srijedu navečer u prvoj utakmici. S tribina ih je bodrilo 20-ak navijača, a sad će puna mala dvorana dočekati Starr, kojeg čeka  'pakao'. Stolnoteniski Dubrovnik sanja naslov zadnjih nekoliko godina. Mislio je kako će svoj san ostvariti prošle sezone. Tada je bolje stajao na papiru, 60:40 uoči finala za njega protiv GSTK Zagreb, nije uspio. Sad je opet bio najbolji u ligaškom dijelu, dobio sve utakmice, ali zbog dolaska sjajnog Kineza Jia Zenga u Varaždin, koji je stigao pred sami početak doigravanja, Starr ima mrvicu veće izglede na papiru za naslov.

- Naravno, učinit ćemo sve da ostvarimo uspjeh. Igramo kod kuće, a i eventualna majstorica bi se igrala u nas, u našoj dvorani – izrekao je to uoči finala Roko Tošić, koji je u karijeri osvajao naslove državnog prvaka, i ne samo u Hrvatskoj, ali nikad dubrovački klub nije u svojoj povijesti osvojio trofej. Sad sportski Dubrovnik očekuje kako će Tošić pomoći, kao i Japec te sa Mihom Simovićem i Nevenom Juzbašićem iza kojih su dva izgubljena finala, napraviti u trećem pokušaju uspješno taj posljednji korak.
 
Mala dvorana u Gospinom polju je čitava u klupskim bojama. Još u završnici ligaškog dijela osvanu je veliki transparent s natpisom 'Idemo Pituri, idemo u napad za naše boje do pobjede nove', koji  pokriva cijelu jednu stranu dvorane. Na drugoj strani također će sve biti u bojama dubrovačkog kluba. Tamo će biti navijači 'Pitura' s bubnjevima, zastavicama, šalovima, trubama. Cijela dvorana, u koju stane dvije stotine gledatelja, toliko se može natiskati uokolo terena, igrat će skupa s Rokom, Mihom, Nevenom i Tomislavom. Dubrovnik sad živi za pobjedu koja će ih ostaviti u igri za naslovom, osigurati majstoricu na domaćem terenu. Početak druge utakmice finala je večeras u 19 sati.

FINALNA SERIJA 
Igra se na dvije pobjede, prva utakmica, Varaždin, srijeda, 10. svibnja:
Starr - Libertas Marinkolor 4:3 (1:0), druga utakmica, Dubrovnik, subota, 13. svibnja: Libertas Marinkolor - Starr (Sportska dvorana u Gospinom polju, 19 sati), eventualna treća utakmica, Dubrovnik, utorak, 16. svibnja: Libertas Marinkolor - Starr.
 

27. travanj 2024 11:28