StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Glavni kandidat za naslov nije odnio sva tri boda iz Srebrenog, Hajduk je vodio dugo, dugo...

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2020. - 15:21
Biston, glavni kandidat za naslov prvaka, nije uzeo sva tri boda u Srebrenom. Što više, Hajduk je vodio sa čak 7:1 nakon prvog kruga, dobio dvije discipline na 'gumama' te imao vodstvo 11:7 uoči zadnjeg kruga u kojem su mu trebala za pobjedu tri poena. Osvojio je dva, te je završilo bez pobjednika. Bod Hajduku, bod Bistonu.

U prvom krugu Damir Ilić je s 10:3 dobio Marina Ćubelu u pojedincu, trojka Hajduka (Branko Ćubela, Pero Fjorović i Gracija Stjepčević) također je bila uvjerljiva (13:2), kao i Miroslav Petković protiv Vedrana Crnčevića u bližanju i izbijanju u krug (25:18). Par je završio bez pobjednika – 8:8 (Josip Glavinić i Nikola Mikulić protiv Pera Ćubele i Ante Grančića).

Oba precizna izbijanja je dobio Hajduk (Miroslav Petković je s 21:14 svladao Pera Ćubelu, a Gracija Stjepčević s 18:17 Ivana Galića). U zadnjem krugu trojka (Josip Glavinić, Branko Ćubela i Pero Fjorović) su bili uspjepniji te su osigurali bod. Rezultatski neizvjesno bilo je na jednom pojedincu (Nikola Mikulić – Pero Ćubela 6:8). U drugom pojedincu, te u paru uvjerljiv je bio Biston.

Gosti su potpisali dva rekorda prvenstva. Marin Ćubela je pogodio u brzincu 47 od 49 boća, a u paru s Marinom Miličevićem 58 od 61 boću u štafetnom izbijanju.

Metković je stigao do druge pobjede. Svladao je kod kuće Imotski. Vodio je s 5:3 nakon prvog kruga, 11:7 nakon 'guma', a savršeno odradio zadnji krug. Dobio sve četiri discipline. Tri nova boda izborio je u sastavu: Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivica Kaznačić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Stijepo Šegetin i Mile Vidović.

Komolac
je izgubio u Sinju od neporaženog Otoka. Bilo je 4:4 nakon prvog kruga s tim što su dvije discipline, trojka i bližanje i izbijanje u krug završile bez pobjednika. Zatim je Otok dobio tri, a Komolac dvije discipline na 'gumama'. Super neizvjesno je bilo u brzinsko štafetnom izbijanju: Dinko Botica i Matijas Grančić Mario Bajo i Marko Luković 41:40. Zatim, precizno izbijanje: Dario Radošević – Mario Bajo 23:21. Zadnji krug, kao i prvi – 4:4. Domaćin je uvjerljivo dobio dvije discipline.  

U Splitu je Sokol Orbico s 20:6 dobio Primošten.

POREDAK

1. Biston 7 bodova, 2. Otok 7 bodova, 3. Metković 6 bodova, 4. Sokol Orbico 4 boda, 5. Hajduk 4 boda, 6. Komolac 3 boda, 7. Imotski 3 boda, 8. Primošten bez boda.

U 4. kolu, 21. studenog, Metković dočekuje Hajduk, a Komolac je domaćin Sokol Obricu. Još igraju Imotski – Primošten, te Biston – Otok.
26. travanj 2024 20:55