StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

PRIJELAZNI ROK Jedan Brazilac ostao, drugi otišao

16. srpnja 2019. - 11:18
Pele je ostao, i iduće sezone će igrati za Square, dok je Bruninho napustio Gospino polje te se vraća u Brazil.

Bruninho, punim imenom Bruno Sarruf Guimaraes Bruninho, stigao je u Square u pauzi prošle sezone. Iskusni, 34-godišnjak došao je iz brazilskog Minasa, sastava koji je 2018. igrao četvrtfinale doigravanja za prvaka, te za jedan pogodak ispao od kasnijeg doprvaka. Bruninho je u dresu Square dokazao da je odličan u obrani, ali kako zna biti i opasan po gol suparnika. 

Pele, 30-godišnji Brazilac, u redove dubrovačkog prvoligaša stigao je prošlo ljeto iz Jimbee Cartagena FS, španjolskog prvoligaša, dakle, iz najjače lige svijeta. Rođen je 21. prosinca 1988. godine, a u svojoj karijeri igrao je za niz brazilskih prvoligaških klubova (Petroplis, Ibirama, Botafogo, Joinville, Floripa, Joacaba, Marreco, Guarapava) prije nego je stigao na terene najjače svjetske lige. Prošle sezone je bio prvi strijelac 'crveno plavih' s 27 pogodaka te drugi strijelac lige (Duško Martinac iz Vrgorca prvi s 30 pogodaka), te drugi asistent Squarea (10 asistencija, prvi Hrvoje Cvjetković s 11 asistencija), a deveti asistent lige (Luka Suton iz Vrgorca prvi s 20 asistencija, Cvjetković s 11 je dijelio četvrto mjesto).

Podsjetnik, Square je prošle sezone igrao polufinale Kupa Hrvatske te polufinale doigravanja za prvaka. U ligaškom dijelu je bio drugi, prvi pratitelj momčadi Novo vrijeme Apfel, koja je obranila naslov. U polufinalu Kupa Hrvatske ispao je od Uspinjače, kasnijeg pobjednika, a u polufinalu doigravanja od Vrgorca, trećeplasiranog sastava ligaškog dijela prvenstva.

Vrgorac je prije neki dan doveo reprezentativca Josipa Sutona iz Splita, kojeg je napustio i Dario Marinović, koji će iduće sezone igrati u Italiji, za Real Rieti. 

FOTO Pele
- prvi topnik Squarea s 27 pogodaka u prvenstvu u sezoni 2018./19.
27. travanj 2024 13:32