StoryEditorOCM
Ostalo64 CRNO BIJELA POLJA

Povijesni turnir - Anvar Turdyev najbolje ‘svirao‘ na Uskršnjem brzopoteznom turniru Šahovskog kluba Dubrovnik

Piše Šahovski klub Dubrovnik
16. travnja 2022. - 15:21

Poslije niza 'sušnih' godina odigran je Uskršnji brzopotezni turnir Šahovskog kluba Dubrovnik u novim prostorijama. Na svoj način, ovaj turnir je i 'povijesni', jer se po prvi put jedan dubrovački turnir ovakvog tipa obračunavao i za međunarodni FIDE rejting u tzv. blitz šahu.

Nastupilo je čak 20 šahista, a igralo se jedanaest kola po švicarskom sustavu s tempom igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Ohrabrujuće da je na turniru nastupilo osam kadeta Šahovskog kluba Dubrovnik, odnosno novi naraštaj dubrovačkih šahista.

Po očekivanju, pobijedio je glavni favorit, FIDE majstor Anvar Turdyev, inače violinist, stalni član Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji je osvojio 10 bodova od 11 mogućih. Izgubio je samo od majstorskog kandidata Tomislava Musića, koji je bio drugi s 9 bodova. Treći je majstorski kandidat Faruk Lošić s 8,5 bodova, četvrti majstorski kandidat Predrag Zerdo sa 7.5 bodova, peti drugokategornik Žan Glišović sa 6.5 bodova, šesti Izet Kuštrić sa 6 bodova, sedmi Michael Falkoni sa 6 bodova...

Svoj posao besprijekorno je obavio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović.

01. lipanj 2024 16:18