StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ KLUB DUBROVNIK

POLUFINALE 'B' LIGE Dva tima na korak do 'A' lige u kojoj je već Dubrovnik Danče

Piše PSD.
29. siječnja 2018. - 12:08

Dva od ukupno tri tima Bridž kluba Dubrovnik, Celic Bar Belfast i Tečajac, plasirali su se na završni kvalifikacijski turnir za ulazak u Hrvatsku 'A' ligu, koji će se održati 17. i 18.ožujka, a na kojem će nastupiti i po dva tima iz Zagreba i Rijeke. Prva dva mjesta s tog turnira vode izravno u 'A' ligu dok će trećeplasirani tim završnih kvalifikacija razigravati s desetoplasiranim timom iz 'A' lige za mjesto u prvom razredu u kojem Bridž klub Dubrovnik ima jedan tim, i to Dubrovnik Danče.

Na polufinalnom turniru Hrvatske 'B' lige za timove, koji je održan u zadarskom hotelu Kolovare, nastupilo je dvanaest timova raspoređenih u dvije skupine po šest timova, koji su pravo igranja u polufinalu ostvarili kroz regionalne kvalifikacije.

Prva tri mjesta iz svake skupine vodila su na finalni kvalifikacijski turnir. Tim Celtic Bar Belfast, koji je bio drugi u skupini 'A' te se plasirao dalje, igrao je u sastavu: Zdenko Stanković, Velibor Puzović, Ivica Obad, Dejan Škero, Đivo Tikvica i Andrija Martić.

Plasman dalje ostvario je i tim Tečajac, koji je igrao u sastavu: Mario Majstorović, Iva Strnad, Frano Mozara i Dubravka Zvrko. Tečajac je bio treći u skupini 'B'.

- Kolo prije kraja izgledala je bezizlazna situacija za tim Tečajac što se tiče plasmana u daljnje natjecanje, ali je visokom pobjedom u tom zadnjem kolu te uz povoljne rezultate u drugim mečevima uspio preskočiti do tada trećeplasiranog te osigurati nastavak natjecanja – ističu iz Bridž kluba Dubrovnik.

Treći tim Bridž kluba Dubrovnik, koji je igrao u Zadru, tim Pčelica Maja zauzeo je peto mjesto u skupini 'A'. Tim Pčelica Maja igrao je u sastavu: Boško Mišić, Ivo Matijević, Maja Kučić-Kržić, Nikola Cvjetović, Rade Garić i Vedran Košta.

- Kako se prenose rezultati iz mečeva s protivnicima s kojima se igralo u polufinalnim skupinama, tim Celtic Bar Belfast će u finalu krenuti s treće pozicije, dok će tim Tečajac u startu biti na šestom mjestu – dodaju iz dubrovačkog kluba.

T.V.

27. travanj 2024 17:32