StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

POČELA DRUGA HRVATSKA LIGA JUG Hajduk preko Župe krenuo prema Prvoj ligi!

5. studenog 2018. - 14:26
Boćari Metkovića će susret 1. kola protiv Sokola iz Dugopolja odigrati tek 15. prosinca. Zbog obveza igrača Sokola u reprezentaciji nije se igralo u Metkoviću, ali jest u Omišu, Rijeci, Pazinu i Zagrebu. Pula je u Omišu dobila Gorčinu s 18:8, Pazin je kod kuće bio bolji od Lovrana s 21:5, Zrinjevac na svom terenu od Biston Brela s 15:11, a Istra Poreč je s 15:11 slavila kod Vargona. Metkovci, povratnici u Prvu ligu, tako će prvu utakmicu odigrati 10. studenog u gostima protiv Istre Poreča.

Metković je prošle sezone slavio u južnoj skupini Druge hrvatske lige, te izborio najviši rang, a to je ove sezone cilj Hajduka, koji su prošle bili najbolji u Trećoj hrvatskoj ligi – skupina Dubrovnik Neretva. U južnoj skupini Druge hrvatske lige u sezoni 2018./19. naša županija ima ukupno četiri predstavnika. Preostala tri su Komolac, Hidroelektrana i Župa dubrovačka, koji su i prošle sezone igrali za drugoligaške bodove.

Hajduk je svoj put prema Prvoj ligi počeo u Srebrenom gdje je igrao sa Župom dubrovačkom, te slavio sa 14:8. Komolac je 24 sata prije na istom mjestu, u Srebrenom, izgubio od Primoštena s 13:9. Nastupio je bez Maria Baja. Hidroelektrana je trebala po rasporedu proteklog vikenda biti gost Naklica. Utakmica je odgođena za 15. prosinca. Sva četiri drugoligaša iz naše županije će domaće utakmice igrati u Srebrenom, svaki vikend će dva naša sastava biti u ulozi domaćina, a dva gostuju, te će se svaki vikend jedna utakmica igrati u subotu, a jedna u nedjelju u jedinoj, kakvoj, takvoj boćarskoj dvorani na našem području. U ligi su još Zlatan Otok, Umčani, Vir i Otok. Zlatan otok je kod kuće dobio Umčane s 22:0, a Vir je s 12:10 slavio protiv Otoka. U 2. kolu Hidroelektrana dočekuje Vir u subotu, 10. studenog, dok u nedjelju, 11. studenog, u Srebrenom Župa dubrovačka ugošćuje Naklice. Obje utakmice počinju u 15 sati. Hajduk je pak gost Primoštena, a Komolac će ugostiti boćari Zlatan otok. 
27. travanj 2024 09:38